Werder Bremen je skoraj brez opozorila kot gost premagal Bayern z 1:0 in slekel usnjene hlače Münchenčanu v 114. obračunu Bundeslige med obema ekipama. Parrot Army je končno prekinila svoj niz 28 porazov v Bundesligi, AC Milan nogometni dresi  ne da bi premagala Bayern.Če štejemo tekme nemškega pokala v zadnjih 16 letih, je Bremen, ki je nekoč tekmoval z Bayernom na enaki ravni, razbil notranjega demona 32 porazov. niz.Na tej tekmi Bremnu manjkajo štirje potencialni glavni igralci, in sicer suspendirani najboljši strelec Dusch, Bitancourt, Velikovich in Pieper, ki še vedno okrevajo po poškodbah. Njihova zadnja zmaga v Bundesligi v gosteh je bila poraz pred 9 meseci. Zdaj, ko je Hertha Berlin v Bundesliga 2, skoraj nihče ne verjame, da lahko zeleno-bela armada predstavlja grožnjo v Allianzu, kaj šele osvajanje točk. Bremen je našel ravnotežje med sproščenostjo in zbranostjo, pokazal je močno mobilnost v sredini in zaledju, z žogo pa je igral zelo samozavestno in odločno. Bremen bi lahko povedel že prej, če Njinma ne bi prekršil Musiale, preden bi Stei šel na srečanje sam.
V najboljšo ekipo tega kroga »Kickerja« so bili izbrani skupaj trije Bremenčani, ki so po naključju vsi trije povezani z Münchnom. Vratar Zeitler je rojen v Münchnu in je prišel z mladinskih priprav v Unterhachingu, satelitskem mestu München.Njegova družina je bila na tribuni, da bi bila priča tej tekmi. Kapetan Friedel je prišel iz mladinskih priprav Bayerna in je za klub igral skupno deset let.V prvi ekipi je debitiral pod vodstvom Carla Ancelottija v sezoni 2017-18.Wei Ze, ki je dosegel gol, je postal slaven v mladosti in je bil krilo, ko je debitiral. Leta 2012 je Bayern podpisal pogodbo z 18-letnim Weisejem iz Kölna. Ker je Bayernova zasedba na vrhuncu, je Weiser težko dobil priložnost, saj je v treh letih zbral le 21 nastopov za prvo ekipo in bil za pol leta posojen Kaiserslauternu. Wei Ze je zlahka prehitel Alphonsa Davisa in uspel z udarcem z levo nogo, zaradi česar je bil slednji zelo grd. V finalu mladinskega evropskega prvenstva leta 2017 je Wei Ze dosegel odločilni gol proti Španiji v finalu, vendar je bil njegov razvoj v klubu povprečen in ga nemška ekipa ni nikoli vpoklicala. Zdaj, ko bo Wei Ze kmalu dopolnil 30 let in ne more igrati kot desni bočni branilec v zadnjih štirih, je težko videti upanje. Lani je Wei Ze, čigar predniki so alžirskega rodu, stopil v stik z nogometno zvezo severnoafriške ekipe, a se ni zgodilo nič.
Ta zmaga z 1-0 je bila verjetno največja zmaga David-to-Goliath nad Bayernom v zgodovini Bremna, Nogometni dresi kompleti  zato jo lahko uvrstimo med najboljše 3 v zgodovini gostov. Nazadnje je Bremen zmagal na Allianzu 20. septembra 2008. Schaff je vodil ekipo, da je Klinsmannu ponudil heads-up, potem ko je prevzel njegovo novo službo. Takrat je bilo še obdobje, ko sta velikana Mertesacker in Nardo sedela v zadnjem polju, sredino pa sta poganjala dvojedrna voznika Diega in Ozila. Dvakrat je zadel švedski napadalec Rosenberg, Bremen pa je v 70. minuti poskrbel za prednost 5:0, kar se od začetka uporabe Allianz Arene še ni zgodilo. Stari igralec Bremna Borowski je v zadnjem trenutku potegnil dva zadetka nazaj in nekoliko rešil obraz.Najbolj klasična je seveda sezona 2003-04, 32. krog Bundeslige, ko je na olimpijskem stadionu gostoval Werder Bremen. Pred tekmo je Parrot vodil Bayern s 6 točkami prednosti Bayernovo vodstvo je bilo polno samozavesti in je s psihološko vojno izvajalo pritisk na Bremen. Bremen, ki je bil na vrhuncu, je ostal neomajen in v 35 minutah ustvaril prednost s 3:0. Zlati trizob Klashnic, “Le Chef” Miku in Elton so dosegli vsak po en gol. Ball Lightning je z levo nogo ukrivljen, Kahnov nizko nivojske napake so še sveže v spominu. Makai je Bayernu vrnil gol, a neuspešno. Werder Bremen si je dva kroga pred rokom v Münchnu zagotovil naslov Bundeslige, ob koncu sezone pa osvojil nemški pokal in postal dvakratni prvak.