Dresi Real Madrid za otroke se je odločil za številko dresa, ki jo bo nosil Kylian Mbappe, ko se bo naslednje poletje pridružil klubu.

Mbappejeva pogodba s PSG poteče ob koncu sezone in razume se, da noče podpisati nove pogodbe, s čimer bi odprla vrata za svoj dolgo pričakovani brezplačen prestop v Real Madrid.

Čeprav ni še nič uradnega in se Real Madrid ne bo pogajal o poletni pogodbi z Mbappejem do januarja, ta teden poročajo iz cele Evrope, da se pripravljajo na Mbappejev prihod.

Španski časopis El Chiringuito je celo trdil, da je Real Madrid izbral Mbappejevo številko na majici pred njegovim prihodom na Bernabeu in verjel, da mu bo dodeljena številka 10.

Ta številka trenutno pripada legendi kluba Luki Modriću, ki mu pogodba poteče leta 2024. Hrvaški vezist je izrazil razočaranje zaradi pomanjkanja igralnega časa v tej sezoni in je bil povezan s selitvijo v Inter Miami Lionela Messija. Če so poročila iz El Chiringuita resnična, se zdi, da se Modrićev čas pri Real Madridu bliža koncu.

Mbappe trenutno nosi majico s številko 7 pri Paris Saint-Germainu, pri Real Madridu pa jo zaseda Vinicius Junior, ki je pred kratkim podpisal dolgoročno podaljšanje pogodbe. Za francosko reprezentanco je številka 10 Mbappejeva izbira.

Mbappe je nosil številko 29 na začetku svoje kariere, ko mu je uspel preboj v Monaco in ko je prvič prišel v Paris Saint-Germain, vendar La Liga ne dovoljuje starejšim igralcem, da nosijo drese višje od številke 25.

Nekdanji zvezdniki, ki so igrali za Nogometni dresi komplet Real Madrid, so James Rodriguez, Mesut Ozil, Wesley Sneijder, Luis Figo, Michael Laudrup in Ferenc Puska Sri Lanka.