otroški dres Manchester City z lastnim imenom se je v torek zvečer zlahka uvrstil v četrtfinale pokala FA, ko je na Kenilworth Roadu premagal Luton Town s 6:2, zahvaljujoč petim golom strelca Erlinga Haalanda.

Cityzens so igro izgubili iz vidnega polja po divji predstavi v prvem polčasu, Haaland je dosegel hat-trick v 41 minutah zahvaljujoč trem izjemnim podajam Kevina De Bruyna.

Jordan Clark je resda potegnil dva nazaj za Lutona, da bi ponudil kanček upanja, a je to hitro ugasnil Haaland, ki je kmalu po odmoru zgrabil še en dvojček. Češnjo na torto je nato v 20 minutah pred koncem dodal Mateo Kovačič, ki je s šestim zadetkom Man Cityja zadel iz razdalje.

Luton se bo nekoliko bal, ko bo zapustil Kenilworth Road, glede na izjemno kakovost strani Man Cityja, saj so John Stones, De Bruyne in Haaland vsi začeli za aktualne prvake pokala FA.

Ti strahovi so bili upravičeni že po treh minutah, saj je Haaland brez izgubljanja časa poskrbel za vodstvo Man Cityja. Ni presenetljivo, da je bil De Bruyne tisti, ki je postavil norveškega kolosa in potegnil žogo nazaj, da je 23-letnik zadel iz bližine, potem ko se je izvil iz Tedena Mengija.

To je bila ista kombinacija, ki je podvojila prednost gostov tik pred 20. minuto, pri čemer je ekipa Pepa Guardiole v zgodnjih fazah večkrat zarezala gostiteljem. Haalandova prekinitev je pokazala, da je De Bruyne tik na polovici Hattersov, Belgijec pa je zadel za centimeter popolno prečko mimo zadnje črte Lutona, pri čemer je Man City streljal naprej mimo nadirujočega Tima Krula.

Haaland bi moral dokončati svoj hat-trick v 25. minuti po prodorni podaji Jacka Grealisha, toda Krul je bil uspešen in preprečil osrednjega napadalca Man Cityja. De Bruyne je tudi videl, da je bil poskus zavrnjen po gladki potezi, pri čemer je Haaland odbito žogo sprožil naravnost v grlo nizozemskega vratarja.

Vendar pa ni trajalo dolgo, da je Haaland zgrabil svojega tretjega in arhitekt je bil ponovno De Bruyne. Vezist je še eno fantastično podajo mimo Lutonove obrambe, Haaland pa je pokazal čudovito zbranost, da se je pomeril nad Krulom.

Clark je zmanjšal zaostanek pred polčasom z odličnim udarcem od daleč, ki je s 30 jardov ugnil mimo Stefana Ortege, preden je kmalu po odmoru drugič zagrabil presenetljivega Lutona. Vezist se je prijel za lepo odrezano žogo za obrambo Man Cityja in sprožil fantastičen strel v streho mreže.

Toda Lutonove sanje o zgodovinski vrnitvi so bile skrajšane le tri minute pozneje, De Bruyne je podal žogo čez gol, da bi Haaland zabil v prazno mrežo. Neverjetno je, da je strelec le dve minuti kasneje zgrabil svoj peti na tekmi, ko je silovito zadel na gol, ki je švignil mimo Krula.

Carlton Morris in Ross Barkley sta videla, da je Stefan Ortega na drugi strani dobro zaustavil poskuse, pri čemer Tahith Chong nekako ni uspel unovčiti z dveh jardov po kotu Lutona.

Kovacic je nato prisilil Lutona, da je plačal za njihovo razsipnost z močnim naporom na dolge razdalje, ki je presegel Krula, s čimer je zaokrožil zvezdniško predstavo Nogometni dresi za otroke z lastnim imenom Man Cityja v resnično osupljivi klasiki FA Cupa na Kenilworth Roadu.