nogometni dres z imenom Pep Guardiola je povedal Erlingu Haalandu, naj se bolj osredotoči na pravilno telesno držo kot na doseganje golov.Trener Manchester Cityja je priznal, da je zaskrbljen zaradi obnašanja produktivnega Norvežana, odkar se je vrnil v akcijo po dvo-mesečnem premoru zaradi poškodbe stopala.Guardiola meni, da je napadalec preveč osredotočen na doseganje novih izjemnih golov in želi, da se bolj sprosti.

Meni, da je bila zmaga nad Evertonom v soboto dober primer, ko je Haaland v prvem polčasu bil precej tih, nato pa je pozno dosegel dva gola za zmago s 2-0.Guardiola je na novinarski konferenci v Danski, kjer so predstavili torkov obračun osmine finala Lige prvakov proti FC Köbenhavnu, dejal: “Erling je mlad, igra na najtežjem položaju na igrišču, obkrožen s štirimi ali petimi igralci z malo prostora.”V prvem polčasu morda nismo imeli posebnih igralcev za podaje, kot je na primer Kevin (De Bruyne), ki ga lahko najde.”V tem trenutku mora biti pozitiven. Ko je dosegel gol, je reagiral, a ne potrebuje gola, ker nam pomaga pri mnogih stvareh.

“Definiran je po golih, a ni samo doseganje gola. Prav tako je pomembno, kako aplavzira, spodbuja soigralce in prvi intenzivni pritisk. To potrebujemo od Erlinga.”Ampak ne smemo pozabiti, da je bil dva meseca odsoten, kar je za tako visokega fanta veliko časa.”Nazaj v dinamiko ni enostavno. On je velik tekmovalec, ki želi doseči gole. OK, to vemo, torej se sprosti.”Če danes ne dosežemo gola, ali če on ne doseže gola v 10 minutah, je v redu. V procesu mora poskusiti, ker ekipa vedno zmaga, ko premaga slabe trenutke.”

Guardiola je poudaril, da gre za manjši problem in da nima dvomov v 23-letnika.”Izgleda, da se pritožujem glede Erlinga, vendar je bilo splošno,” je dejal trener Cityja. “Koliko tekem je igral Erling in koliko golov? Njegova telesna drža ni težava.

“Če jutri ne doseže gola, pojutrišnjem ali naslednji teden, to ni velik problem.”On je tako močan. Prihaja od narave. Popolnoma se je spopadel, ker je tako močan mentalno. Doseže en gol in si želi drugega in tretjega.

“Vidite njegove številke v njegovih letih. V Ligi prvakov niti Messi ali Cristiano nista imela takih številk v njegovih letih.”City upajo, da bodo utišali bučno vzdušje na Parken stadionu in prevzeli pobudo po prvi tekmi svojega obračuna proti Köbenhavnu.Danci niso tekmovali že dva meseca zaradi zimskega premora, vendar Guardiola pričakuje trdo borbo s strani ekipe, ki je v svoji skupini končala nad Manchester Unitedom in Galatasarayem.Dejal je: “Rekel bi, da so lačni in polni energije, sveži v nogah in mislih.

“Ne poznam ritma, vendar so imeli veliko časa za pripravo na tekmo. Upajmo, nogometni dres tottenham da bomo lahko na dobri ravni za tekmovanje.”Vrnili smo se v posel v tekmovanju, vendar imamo ogromno spoštovanje do nasprotnikov. To ni bil enostaven skupina in v vseh tekmah so se odlično odrezali.”