nogometni dresi brazilija Arsenal odpotuje v Villa Park, kjer se bo pomeril s težavno ekipo Aston Ville Unaija Emeryja, ki je neporažena na 14 domačih tekmah Premier lige, zadnji poraz proti Topničarjem pa je bil februarja. Prejšnji teden tekem je bil pozitiven za obe strani, saj sta se oba kluba trdo borila za tesno zmago.

Aston Villa je presenetila Manchester City v dominantni in zasluženi zmagi z 1:0. Edini gol za Villo na tekmi je dosegel Leon Bailey. Fantje Unaija Emeryja so Man City omejili na samo 2 strela v celotni tekmi. S to zmago je Aston Villa preskočila City in skočila na 3. mesto Premier lige.

Luton Town je gostil Arsenal na Kenilworth Road v tekmi, na kateri je Arsenal dosegel gol v 97. minuti, ko je Declan Rice poletel najvišje na prvo podajo Ødegaarda. Za igralce Lutona je bilo res hudo, ker so izgubili točke, toda za Topničarje je to pomenilo, da so z zmago 4-3 na vrhu prišli 2 točki prednosti.

Za Aston Villo je vprašanje, ali bo Leon Bailey obdržal svoje mesto po impresivni predstavi proti Cityju, ko je dosegel edini gol, a je na koncu odšepal na klop. Prav tako je treba videti, ali bi se Emery želel vrniti k svojemu favoriziranemu desnemu branilcu Mattyju Cashu ali bi tam še naprej igral Konso. Emi Buendia, Traore in Tyrone Mings ostajajo zunaj.

Za Arsenal Thomas Partey in Jurien Timber okrevata po dolgotrajnih poškodbah. Druga na tem seznamu sta Fabio Viera in Emile Smith Rowe, ki se veselita, da se bosta neposredno pridružila ekipi leta 2024.

Zinchenko naj bi se vrnil na svoje običajno mesto levega bočnega branilca in zamenjal Kiwiorja, ki je začel proti Lutonu. Ben White naj bi obdržal svoje mesto na desnem branilcu. Takehiro Tomiyasu je najnovejši član Arsenalovega seznama nesrečnih poškodovancev v tej sezoni, saj naj bi zaradi poškodbe meča izpustil 4-6 tednov. Razen tega v ekipi ni novih poškodb.

Aston Villa bo imela prednost po dobri formi doma, vendar to ne pomeni, da lahko jemljejo vodilne v ligi za samoumevne. Arsenal je pokazal odpornost na zadnji strani in prejel skupno najmanj golov v tej sezoni (14).

Čeprav je Villa zmagala na zadnjih 14 tekmah doma, ji je v tem nizu uspelo ohraniti le 2 gola brez zadetka, kar je v obrambi videti nekoliko zaskrbljujoče.

Glede na to, da je ekipa za Arteto omejena, bo imel malo možnosti, da bi zamenjal svojo stran proti Villi, sam pa ne bo na voljo na zunanji črti, ker je prejel tretji rumeni karton v sezoni, ko je slavil poznega zmagovalca Declana Ricea proti Luton.

Glede na kakovost obeh strani v zadnjih tednih lahko zagotovimo, da bo to tekma z visokimi rezultati. Nobena stran ne bi bila preveč razočarana, če bi se točke delile.

Saka je to sezono zabeležil 5 golov in 6 podaj ter vodi v statistiki skupnega G/A v tej sezoni v Premier League. Seveda bo to težka bitka proti ekipi Ville, ki je v formi, toda Bukayo Saka bi lahko bil resnično osrednja točka Arsenala, da bi ustvaril grožnje Aston Villi. Njegova sposobnost, da prereže v notranjost in dribla skozi obrambo, je spretnost, ki pogosto deluje. Njegov par z Benom Whiteom, ki izvaja teče žoge z desnega boka, je lahko še en način za ustvarjanje priložnosti za Topničarje.

Leon Bailey, ki je v tej sezoni zabeležil 5 golov in 3 podaje, ima za seboj fenomenalno sezono pod vodstvom Unaija Emeryja. Vodi v statističnih podatkih po številu golov in podaj na 90 v PL v tej sezoni (500+ minut) s povprečjem 1,32. Vsakemu branilcu, s katerim se je soočil v tej sezoni, povzroča preglavice. Delovati v eno smer, a v drugo je stvar Leona Baileya. Eden najbolj napredovanih igralcev, odkar je Emery prevzel vodstvo.

Jezus ni pričakoval najboljšega začetka sezone po poškodbah, Otroški Nogometni Dresi vendar je počasi ohranil kondicijo in poskrbel, da je njegovo ime označeno na zapisniku. Če bo proti Lutonu odigral celih 90 minut ter zabeležil gol in asistenco, bo njegovo samozavest močno spremenilo. Jezusova zadrževalna igra je vedno najbolj zanesljiva pot naprej za napredovanje žoge; s Havertzom tik za njim, lahko oba skupaj postaneta smrtonosna grožnja v igri, zlasti v zraku.