nogometni dresi brazilija Brazilija bo v sezoni 2024–2025 nosila novi dres Brazilije v gosteh med Copa América 2024 v Združenih državah. Ta dres bo uradno predstavljen šele sredi marca, danes pa že lahko razkrijemo prvo fotografijo novega brazilskega dresa v gosteh. Brazilska nogometna reprezentanca prav tako igra kvalifikacijske in trening tekme v tej nogometni majici v okviru priprav na svetovno prvenstvo 2026. Letos je Nike ponovno proizvajalec brazilske nogometne majice. Ameriška športna znamka ima to funkcijo od leta 1997.

Brazilski gostujoči dres 2024-2025 je, kot skoraj vsako sezono, pretežno moder in letos vsebuje vzorec valov v dveh odtenkih modre, ki se nanašajo na valove Atlantskega oceana. Brazilija ima več kot 7000 kilometrov obale vzdolž Atlantskega oceana. V vzorec so vključene tudi navpične turkizne črte. Ta barva se odraža tudi v ovratniku in v traku na dnu rokavov. Ovratnica ima nov dizajn. To je kombinacija okroglega ovratnika in zavihanega ovratnika. Ta ovratnik bomo naslednje poletje videli na več nogometnih majicah ameriške športne znamke. Logotip brazilske nogometne zveze Confederação Brasileira de Futebol (CBF) ni na levi strani prsnega koša, temveč na sredini. Zvezde nad logotipom se nanašajo na pet zmag v svetovnem pokalu: 1958, 1962, 1970, 1994, 2002. Nike kljukica je rumena na desni strani prsi. Nedvomno je v dresu za goste še nekaj drugih podrobnosti, ki še niso vidne. Komplet dopolnjujejo modre nogometne hlače in modre nogavice s turkiznimi detajli. Nike je barvno kombinacijo kompleta uradno imenoval “Soar/LT Retro/Dynamic Yellow”.

Prve informacije o domačem dresu Brazilije 2024-2025 so pricurljale prek brazilskega medija Mantos do Futebol. To zadeva nogometni dres, ki ga nosi brazilska nogometna reprezentanca med Copa América 2024, ki bo potekala v Združenih državah. Nogometno majico bodo nosili tudi med kvalifikacijskimi in trening tekmami v okviru priprav na svetovno prvenstvo 2026. Nike in Nogometna zveza bosta opremo uradno predstavila šele sredi marca.Še enkrat: šele marca/aprila ne bomo vedeli, ali bo to res brazilski gostujoči dres 2024-2025. Te nogometne majice bosta nato uradno predstavila Brazilska nogometna zveza in Nike. Do takrat bo ekipa selektorja Fernanda Diniza svoje tekme igrala v gosteh v dresu Brazilije v gosteh 2022-2023.Oblikovno se nogometni dres zgleduje po brazilski flori in favni ter kulturi.

Seveda pa je domača majica ponovno popolnoma usklajena z barvami brazilske zastave, kar se odlično ujema s temo »Brazilija za vse«. Nogometna majica je pretežno rumena in ima zelen v-izrez. Zdi se, da tudi trak na spodnjem delu rokavov postaja zelen. nogometni dresi Najbolj presenetljiva stvar pri brazilski domači majici 2024-2025 je vsestranski tisk geometrijskih oblik in črt v nekoliko drugačnem odtenku rumene (”bledo rumene”), ki simbolizirajo floro in favno države. Zdi se, da je logotip brazilske nogometne zveze Confederação Brasileira de Futebol (CBF) na sredini prsnega koša. Nazadnje je bilo tako leta 2004, ko je imel brazilski nogometni dres tudi predlogo Total 90. Nad logotipom je spet pet zvezdic, ki se nanašajo na pet zmag v svetovnem pokalu (1958, 1962, 1970, 1994, 2002). Nike swoosh se pojavi v zeleni barvi na desni strani prsi. To sezono je na notranji strani vratu vgrajena posebna grafika državne zastave. Komplet dopolnjujejo modre nogometne hlače in bele nogavice.