Potem ko je Barcelona izgubila proti Real Madridu z 1:4, Nogometni dresi Chelsea so se znova pojavili dvomi o tem, ali bo Xavi odpuščen.Čeprav so bile novice tako višjega vodstva Barcelone kot menedžerja Deca dosledne, da je Xavi še vedno pod nadzorom predsednika Raba.Z zaupanjem Erte in višjega vodstva vseeno ne bo zapustil te sezone, čeprav ljudje sumijo, da to, kar sta izrazila Laporta in Deco, morda ni njuno pravo mnenje, samo da bi bili dosledni Xaviju, dokler ne bo. Potem dosledna izjava dneva postane drugačna .

Ena stvar, v katero smo lahko prepričani, je, da Xavi res “ne bo nikoli problem za Barcelono”. Če Barcelona na koncu sezone ne bo dobila ničesar, se bo Xavi odločil za odhod. To je tudi njegova obljuba Laporti in ne bo zahtevati več od Barcelone, peni, čeprav sta obe strani podpisali podaljšanje pogodbe do leta 2025.

Laporta je sprejel tudi dogovor s Xavijem, ki je javno povedal: “Če nam od zdaj naprej ne bo uspelo doseči naših ciljev, vsi vedo, kaj se bo zgodilo. Ampak mislim, verjamem, da smo bližje uspehu kot Smo bližje neuspehu, ker smo smo vedno lahko dosegli svoje cilje. Naš cilj v prvem letu je bil doseči najboljše štiri, na koncu pa smo končali na drugem mestu. Naš cilj v drugem letu je bil osvojiti ligaško prvenstvo. Nismo le osvojili ligaško prvenstvo, vendar smo osvojili dve prvenstvi, kar je preseglo pričakovanja. In letos je naš cilj osvojiti pomembno prvenstvo, ki je lahko Copa del Rey, liga ali liga prvakov. To je dejstvo,” Xavi ne misli, da navijači Barcelone so razočarani nad njim. Izgubljajo zaupanje: “Hodim po ulici in navijači me bodo navdihnili. Navijači mi pravijo, naj nadaljujem. Še vedno se moram boriti za tri naslove prvaka. Mislim, da navijači niso izgubili svojih idealov. “

Kot velikanska ekipa, kot je Barcelona, ​​bi morala vsako leto doseči višjo raven. Po lanski zmagi v ligi bi morale biti zahteve navijačev za Barcelono višje, vendar Barcelonina letošnja ligaška uspešnost ni tako dobra kot lani, a uvrstitev v skupino Lige prvakov je korak naprej. Omeniti moramo, da je predpostavka za izboljšanje bogate ekipe vsako leto ta, da mora biti postava ekipe stabilna. Pomembne igralce je mogoče le dodati, ne pa zmanjšati. Vendar to ni situacija, s katero se sooča Barcelona. Barcelona je izgubila dva pomembna igralca lansko poletje. Squetz in Dembélé, do zdaj Barcelona ni uspela najti igralcev, ki bi lahko nadomestili Busquetsa. Čeprav je bil Romeu optimističen, da bi lahko nemoteno zamenjal Busquetsa, ko je prvič prišel v ekipo, kasneje ni uspel zamenjati Busquetsa v pomembne situacije Napake v igri so bile potisnjene na stranski tir. Problem zamenjave Dembéléja ni očiten. Navsezadnje ima Barcelona krila, kot so Rafinha, Ferran Torres in Lamine Yamal, vendar ne morejo dobiti podaje od Lewandowskega in nenehno kritizirajo mlade. Vidi se, da mora igralec Yamal prestati. žogo, ko bi moral podati žogo, in delo zamenjave Dembeleja ni lahko opraviti.

Prihod dveh Joaov je dal spodbudo Barceloni, a v finalu zahodnega superpokala proti Real Madridu Joao Cancelo ni sodeloval zaradi poškodbe, Joao Felix pa ni sodeloval zaradi nedavnih težav z odnosom. 30 minut, to je še ena težava, s katero se je Harvey srečal na trenerski klopi, težave z vodenjem igralcev. Nekateri mediji so izkoristili Felixov odnos in razkrili, da nekateri igralci v slačilnici Barcelone ne verjamejo več v Xavija, čeprav večina igralcev še vedno podpira Xavija. Harvey je o svojem odnosu z igralci dejal: “Če nekega dne ugotovim, da se igralci ne strinjajo več z menoj, bom spakiral svoje stvari in šel domov. Vendar se to ni zgodilo. Veliko sem komuniciral z igralci. čutiti podporo, seveda.”

Kdo bi moral biti odgovoren za izid tekme ali predstavo ekipe, trener ali igralci? Guardiola je dal ljudem nekaj navdiha in verjamem, da so se te besede zelo dotaknile igralcev Barcelone. Dejal je: “Tudi igralci morajo narediti korak naprej. Dokazali so, da imajo takšno sposobnost in igrajo na igrišču. To so oni, oni so prvi odgovorni.« Potem ko je francosko moštvo doseglo gol proti Salamanci, je francoski osrednji branilec Barcelone Conde izrazil podporo Xaviju s podobnim stališčem: »Zdaj vsi govorijo o trenerju, a mi igralci bi morali biti odgovoren za igro. Navsezadnje smo mi tisti, ki igramo nogomet.« Glede Guardioline pomoči je Xavi javno dejal: »Zelo sem hvaležen Guardioli za njegove besede. Poslal sem mu sporočilo, da izrazim svojo hvaležnost. Hvala, ve, kako težko je delati tukaj.” Lewandowski, Gundogan, Cancelo in Ferran Torres so vsi igrali pod vodstvom Guardiole in Felix si bo morda bolj želel, da bi se pridružil Barceloni, kot da bi se pridružil Barceloni. Manchester City pozna pomen Guardiolinih besed, sami morajo narediti korak naprej, namesto da čakajo, da bo Xavi vse prenesel.

Pravzaprav težave Barcelone segajo daleč dlje od slabe igre prve ekipe, Barcelona ima večje težave. Letos je že tretje leto, Poceni nogometni dresi  odkar je Laporta izvoljen za predsednika Barcelone, težave Barcelone še vedno pripisuje slabemu vodenju prejšnjega predsednika, gospodarska kriza Barcelone ni rešena, ampak postaja vse hujša. Za Laporto , ali naj reši Barcelono ali še poglobi krizo Barcelone, se zdaj nagiba k slednjemu. Barcelona zdaj vsako leto porabi 150 milijonov evrov samo za plačilo obresti na različna posojila, kar je več kot polovica proračuna za plače prvega moštva. Kljub velikemu dolgu se je tudi Barcelona odločila za nadaljevanje obnove Nou Campa. Ali ne bi moralo ustvarjanje boljše prihodnosti temeljiti na tem, da lahko preživimo zdaj? In kar so lokalni mediji spraševali, je, zakaj je Laporta izbral svojega turškega prijatelja, da se loti obnove Camp Noua?