Nogometni Dresi Nogometna premier liga se končno vrača ta konec tedna po mednarodnem premoru, saj naj bi Chelsea gostil svojega londonskega tekmeca Arsenala na Stamford Bridgeu, kar naj bi bila težko pričakovana tekma.

Arsenal je odšel na reprezentančni premor z instrumentalno predstavo proti branilcem naslova in trojnemu zmagovalcu Manchester Cityju, ko so zmagali z edinim golom, ki ga je dosegel rezervist Gabriel Martinelli. Arsenal skupaj s svojim tekmecem iz severnega Londona Tottenhamom ostajata edini dve ekipi v Premier ligi v tej sezoni, ki sta neporaženi.

Chelsea Mauricia Pochettina je v zadnjih tednih dvignil formo, ko je premagal Fulham in 4 uničil Burnley ter si zagotovil vse 3 točke. Velika zmaga je bila njihova 3. zmaga v sezoni, saj se želijo počasi povzpeti na lestvici.

Tako Arteta kot Pochettino bi se veselila vseh treh točk, ko se bosta znova pomerila.

Chelsea ima v ekipi veliko dolgotrajnih poškodb zaradi Wesleyja Fofane, Christopherja Nkunkuja in Romea Lavie. Ben Chilwell je pred kratkim utrpel poškodbo stegenske mišice, zaradi katere bo nekaj časa odsoten, Axel Disasi pa ima tudi težave s kvadricepsi.

Gusto se bo vrnil, potem ko je odslužil suspenz in manjkal nekaj tednov, Reece James pa se je potegoval za začetek po vrnitvi po poškodbi, čeprav obstajajo poročila o nekaterih zapletih, ki lahko odložijo njegovo vrnitev.

Večji pomisleki v njihovi napadalni enoti, saj se je moral Broja umakniti iz albanske ekipe za reprezentančni premor, Nicolas Jackson pa je prestal operacijo zapestja.

Jurrien Timber je edini Arsenalov dolgotrajno odsoten član ekipe, saj še naprej okreva po operaciji.

Arsenalov zvezdnik Bukayo Saka je izpustil tekmo proti Manchester Cityju prejšnji teden igre in se kasneje umaknil z dolžnosti v Angliji, tako da ostaja velika skrb, ali se mu bo uspelo uvrstiti v ekipo za tekmo proti modrim.

William Saliba je tudi dvomljiv, saj se je umaknil iz Francije zaradi kronične težave s prstom na nogi. Salibina odsotnost bo pustila veliko praznino v Arsenalovi obrambi, glede na to, da je bil pošast proti Cityjevemu napadalskemu dvojcu Alvarez in Haaland.

Chelseajev nedavni poletni podpis Cole Palmer je ena od Chelseajevih sijočih zvezd te sezone. Prejšnji teden je dosegel gol in podajo proti Burnleyju ter postal kapetan Anglije do 21 let. Palmer se je zelo dobro vklopil v ekipo Chelsea, ki je ključna za njegov razvoj. Palmer na desnem krilu je resnična grožnja in bi lahko postavil veliko vprašanj obrambi Arsenala.

Declan Rice je bil eden od podpisov sezone. Način, kako se je prilagodil in prilagodil tej ekipi, se zdi, kot da je Arsenalov najdražji podpis videti kot kupčija! Arsenal je z Riceovo vključitvijo zagotovo izpolnil nekaj polj, ki so jim manjkale v prejšnji sezoni. Ta konec tedna bi lahko sodeloval s Parteyjem, kar mu bo dalo več prostora za tek po igrišču. Oba bosta skupaj postajala vedno boljša.

Medtem ko se Chelsea pripravlja na gostovanje pri Arsenalu, smo mi pri Premier League News Now hvaležni vam in vsem našim sodelavcem, saj smo uvrščeni med 10 najboljših revij Premier League, Nogometni dresi komplet ki jih je pripravila komisija pri Feedspotu. Še naprej bomo izvajali najgloblje analize za spreminjanje mnenj. To je šele začetek.