Nogometni dresi komplet Cristiano Ronaldo je vztrajal, da glavne nogometne individualne nagrade, Zlata žoga in The Best, “izgubljajo verodostojnost”.

Zdaj 38-letnik je leto 2023 zaključil kot najboljši strelec svetovnega nogometa, saj je v koledarskem letu za portugalsko in savdsko ekipo Pro League Al Nassr dosegel neverjetnih 54 golov – pri tem pa je prehitel Kyliana Mbappeja in Erlinga Haalanda.

Kljub svojim strelskim podvigom legendarni napadalec ni bil nominiran za nagrado Zlata žoga 2023 niti za nagrado The Best, obe pa je prejel njegov dolgoletni tekmec Lionel Messi.

Messi je obe nagradi prejel zahvaljujoč osupljivim nastopom na svetovnem prvenstvu v Savdski Arabiji, turnirju, na katerem je Argentino navdihnil za prvo zmago na tekmovanju po letu 1986.

V pogovoru za Record je Ronaldo vneto kritiziral obe podelitvi nagrad, pri čemer je razburil glasovalne komisije, ker ga niso vključili na seznam nominirancev za leto 2023:

“Ballon d’Or in The Best izgubljata verodostojnost,” je dejal Ronaldo.

“Ne pomeni, da si Messi tega ni zaslužil, ali Haaland ali celo Mbappe … toda številke so tam in številke ne varajo. Upoštevati je treba celotno sezono.

»Številke so dejstva. Če se vrnete nazaj in vidite, kaj se je zgodilo v Manchester Unitedu in reprezentanci, so me ljudje dejansko imeli za izgubljenega … Resnica pa je, da sem se osredotočil in imel odlično obdobje pri Al Nassru, zato sem dosegel 54 golov.«

Otroški Nogometni dresi Napadalec že od leta 2017 ni osvojil ene izmed največjih nogometnih individualnih nagrad, pred tem pa je ob impresivnih sedmih priložnostih dvignil nagrado The Best in Ballon d’Or. Edini igralec, ki je obe nagradi osvojil večkrat, je Messi, pri čemer je manjši napadalec obe skupaj osvojil 11-krat.