Nogometni dresi komplet Manchester United in Marcus Rashford nista zadovoljna z njegovimi nedavnimi predstavami, menedžer Erik ten Hag pa pravi, da je strelčev rdeči karton prispeval k porazu v Ligi prvakov sredi tedna, toda Nizozemec je prepričan, da se bo vrnil v akcijo. Vrnite si status.

Rdeči karton Rashforda v sredo, ker je stopil na gleženj Eliasu Jelletu iz Kopenhagna, medtem ko je varoval žogo, je bil prelomnica pri vodstvu Uniteda z 2:0 do poraza s 4:3.

“Marcus ni srečen. Mi nismo srečni. Do sebe ima visoka pričakovanja,” je v petek povedal Ten Hag novinarjem.

“Trenutno ni v najboljši formi, a vem, da se bo vrnil. Vem, da bo, ko bo ekipa igrala bolje, igral bolje in bo dosegal gole, in v to sem prepričan.

“Popolnoma se je vključil v ekipo in vse razume, zato mislim, da se bo vrnil na pravo pot.”

Utrujeni trener upa, da se bo Rashford čim prej vrnil na pravo pot, saj je ekipa na osmem mestu v Premier ligi z 18 točkami po 11 tekmah, kar je šest točk manj od prve štiri.

“Lahko se zgodi hitro in včasih potrebuješ samo eno igro in prepričan sem, da lahko to uresniči,” je Ten Hag dejal o morebitni Rashfordovi zamenjavi.

Otroški dresi Manchester United je doživel zaporedne domače poraze z 0-3 in se znašel v najslabšem začetku sezone po letu 1962, saj je izgubil 9 od zadnjih 17 tekem v vseh tekmovanjih.

Luton naslednji korak

V soboto se bodo na Old Traffordu pomerili z Luton Townom, ki je po remiju z Liverpoolom prejšnji vikend na 17. mestu.

26-letni Rashford, ki je dosegel en gol na 10 tekmah Premier League, je bil deležen hudih kritik, ker se je udeležil njegove rojstnodnevne zabave med porazom Uniteda proti Manchester Cityju s 3:0 na derbiju.

Izključitev angleškega napadalca v sredo je povzročila dramatično spremembo zagona za Kopenhagen, medtem ko jih United zaradi poraza pušča v težavah, saj sta ostali še dve tekmi skupine A.

“Vsako tekmo moramo zmagati, zato bi bili zelo razočarani, če bi katero od njih izgubili,” je dejal Ten Hag.

“Toda na koncu gre za končni rezultat. Vedno gre za vključenost v proces, razmišljanje o procesu in nato o upravljanju njihovega procesa. To je tisto, na kar se osredotočam.”

Ten Haga, čigar uspešnost trenerja v obdobju slabe forme je bila postavljena pod vprašaj, so vprašali, ali verjame v svoje igralce, saj je United po rdečem kartonu Rashforda doživel hud poraz.

“Mislim, da smo pogosto pokazali, da lahko, tako kot pri Fulhamu, kot pri Brentfordu, ta ekipa lahko premaga velike neuspehe. Tako da,” je dejal.

Gol Bruna Fernandesa v sodnikovem dodatku pri Unitedovi zmagi nad Fulhamom z 1:0 v soboto je Ten Hagu vsaj za eno noč oddahnil. 7. oktobra je Scott McTominay dosegel dva zadetka v sodnikovem dodatku pri zmagi z 2:1 proti Brentfordu.