nogometni dresi kompleti Pri Liverpoolu so obupno potrebovali prenovo sredine in precej dobro so se obnesli z Alexisom Mac Allisterjem, Szoboszlaijem, Watarujem Endōjem in Ryanom Gravenberchom.

To ne pomeni, da Liverpool ni imel pravičnega deleža zavračanja, kot sta Romeo Lavia in Mosis Caicedo. Danski reprezentant Jesper Lindstrøm je eden takšnih, ki je imel to poletje priložnost prestopiti na Anfield, a se je odločil zavrniti in se namesto tega pridružiti Napoliju.

Preden se je preselil v Nemčijo, se je povzpel v vrstah Brondby IF. Bil je eden najboljših mladih talentov v prejšnji sezoni Bundeslige, saj je v 27 tekmah dosegel sedem golov. V svojem 2-letnem mandatu je v 80 nastopih dosegel 14 golov in dodal še 14 podaj.

Jesper je zabeležil tudi 10 nastopov za svojo reprezentanco. V Evropi si je zaslovel po pomembni vlogi med zmagoslavjem v Ligi Evropa leta 2022. Kevin Trapp in nekdanji menedžer Oliver Glasner sta prav tako pohvalila mladega talenta.

Na vprašanje o tem, kateri drugi klubi so bili v tekmi za njegov podpis, je Jesper dejal, da je Liverpool ponudil njegov nakup in zanj bi bila to popolna sanjska poteza, ne pa inteligentna. Dejal je še, da si želi več časa za igro in da tega ne bo lahko dobiti v zdaj natrpanem Liverpoolu.

Lindstrøm je dejal, da bi jih raje gledal na televiziji kot s klopi, saj je to starost, ko lahko rasteš kot nogometaš in dobiš več časa za igro, zato je naredil pravilno odločitev, da se preseli k italijanskemu prvaku Napoli, saj bi dobil ogromno prostor za rast.

Liverpool nima pomanjkanja globine na položaju desnega krila, saj bi lahko poklicali igralce, kot so Mohammed Salah, Cody Gakpo in celo Darwin Nunez, da zapolnijo to vlogo. Mladi Harvey Elliot je prav tako tradicionalno desno krilo, vendar je bil uporabljen v vlogi bolj sredine igrišča. Od odhoda Brazilca Phillipeja Coutinha v Kloppovem sistemu ni bilo prave vloge številka 10. Med svojim mandatom v Frankfurtu je večinoma deloval kot edina številka 10 na igrišču, kar sploh ne bi ustrezalo Liverpoolovemu trenutnemu stilu igre. Celo nova podpisa Mac Allister in Szoboszlai sta oba igrala veliko globlje kot običajno v Brightonu oziroma Leipzigu.

Napoli je to sezono v Ligi prvakov in se bo v skupinskem delu pomeril z Real Madridom, Brago in Union Berlinom. Igranje na največjem evropskem prizorišču bi bilo tudi plus za novega igralca Napolija. Igralec je tudi osebno želel igrati v Ligi prvakov, zanimanje pa sta pokazala tudi tekmeca iz Premier lige Arsenal in Newcastle United.

Če bi se Lindstrøm res odločil za to potezo, večina novih podpisov Liverpoola morda ne bi bila izvedena, saj je bil povezan že zelo zgodaj, Dominik Szoboszlai, ki je bil daleč eden od podpisov sezone, pa morda ne bi naredil poteze. Torej lahko rečemo, da sta obe strani pridobili Jesperjevo odločitev. Jesper ni sramežljiv glede svoje ljubezni do Liverpoola in tega, da je navijač Liverpoola, nogometni dresi trgovina zato bi se lahko zgodil potencialni premik navzdol, če bi se Liverpool še naprej zanimal za Danca v prihodnosti.