Nogometni dresi Liverpool  Navijači dejansko razumejo odnos med Mbappejem in Messijem, saj sta osrednja igralca, ki ju Paris Saint-Germain osredotoča na negovanje. Mbappe že od začetka svoje druge sezone pri Messiju povzroča težave. Med njimi se pogosto pojavlja tudi nepodajanje žoge Messiju na igrišču ter ignoriranje Neymarja in Messija med igro.Odnos med Mbappejem in Messijem je padel na ledišče, ko je Mbappe z Messijem osvojil svetovno prvenstvo. Do spora med njima je prišlo, ko je Mbappe neposredno ignoriral Messijevo slavje, potem ko se je Messi vrnil v Pariz po zmagi na prvenstvu. Namesto tega je Ashrafa odpeljal v Združene države Amerike na ogled tekem lige NBA. To očitno vedenje, da Messiju ni dal obraza, je dalo vedeti tudi zunanjemu svetu, da je Mbappe hotel odgnati Messija.
In res, poleti, po izteku pogodbe, se je Messi takoj odločil za odhod in v Parizu ni ostal niti dneva več. Tudi Mbappe je tokrat v intervjuju redko govoril o Messiju, tokrat pa je predsednik Mbappe spregovoril tudi zelo čustveno, kar je pokazalo njegovo iskrenost in odnos. Mbappe je v intervjuju dejal: “Vedno bom pogrešal dneve igranja z Messijem. Za napadalca, kot sem jaz, ki rad vpliva na igro, bo igranje z Messijem dalo veliko pravic do žoge” in priložnosti. To je razkošje. ”In res, poleti, po izteku pogodbe, se je Messi takoj odločil za odhod in v Parizu ni ostal niti dneva več. Tudi Mbappe je tokrat v intervjuju redko govoril o Messiju, tokrat pa je predsednik Mbappe spregovoril tudi zelo čustveno, kar je pokazalo njegovo iskrenost in odnos. Mbappe je v intervjuju dejal: “Vedno bom pogrešal dneve igranja z Messijem. Za napadalca, kot sem jaz, ki rad vpliva na igro, bo igranje z Messijem dalo veliko pravic do žoge” in priložnosti. To je razkošje. ”
Navijači so tudi obžalovali: “Mbappe obžaluje, da je odgnal kralja žoge. Brez Messija ga nihče ne bo hranil.” Napadalec, ki ga je Pariz zgradil z 200 milijoni evrov v tej sezoni, ni tako dober kot Messi. Čas je, da je Neymar tukaj.
Z zmago v francoskem pokalu se je Toulouse superpokalno pomeril s Paris-Germainom, nogometni dresi z imenom ki ga je Paris Saint-Germain premagal s 6:2 in osvojil dvanajsto francosko superpokalno lovoriko v svoji zgodovini. Čeprav se je Ligue 1 začela s tritedenskim zimskim premorom, Paris-Germany in Toulouse ne mirujeta, temveč bosta predčasno začela sodelovati v francoskem superpokalu 2023/24 4. januarja.Paris Saint-Germain je poslal razkošno ekipo, v kateri so Mbappe, Mouani, Dembele, Gonzano Ramos, Asensio, Li Gangren, Vitinha, Emery, Luka Si, Marquinhos, Skriniar, Achraf, Donnarumma in drugi zvezdniki, njihova vrednost je dosegla 1,03 milijarde evrov. Za primerjavo, skupno premoženje ekipe Toulouse znaša le 84,65 milijona, to je vrzel. V zadnjih 10 tekmah je Paris-Germain dosegel 7 zmag, 2 remija in 1 poraz.Paris Saint-Germain ima 12 zmag, 4 neodločene izide in 1 poraz, s 40 točkami je prvi, kar je 5 točk več od drugouvrščene Nice. Na 17 tekmah Premier lige so zabili 42 golov, njihova obramba pa je prejela le 14 golov in se tako uvrstila na drugo mesto med francoskimi strelci. Mbappe je v vseh tekmovanjih dosegel 21 golov in je najboljši strelec ekipe, prav tako je prvi strelec francoske lige. Zaradi tega je tudi Paris Saint-Germain zelo samozavesten glede osvojitve dvanajste francoske lovorike.V tekmi s Toulousom je Paris-Germain zlahka osvojil francoski nogometni superpokal, ne le zato, da bi pokazal svoje sposobnosti, ampak tudi zato, da bi svoji ekipi prinesel več slave. Vendar pa je ena glavnih tem te ekipe v zadnjem času o tem, kje je Mbappe. Mbappeju se pogodba izteče šele leta 2024, kar mu omogoča brezplačne prestope v druge klube. Real Madrid je znova povabil Mbappeja in pričakuje, da se bo dokončno odločil januarja. V nasprotnem primeru bo Real Madrid poiskal Haalanda, tako da se bo Mbappe lahko preselil januarja.