Nogometni dresi Manchester City Juventus je v 20. krogu Serie A doma premagal Sassuolo s 3:0 in dosegel 6. zaporedno zmago. Ta tekma ni le na novo napisala prvenstvene krajine Serie A, ampak je tudi Inter Milano občutil nujni pritisk Juventusa. Allegrijeva magična taktika in izjemna igra igralcev so Juventusove sanje o dvojnem naslovu prvaka vse bolj jasne.

Fantastičen gol Vlahovića

Le v 15. minuti je Vlahovich s strelom od daleč prekinil izid. Stal je izven kazenskega prostora, njegov strel od daleč pa je kot strela z jasnega strela šel skozi obrambno linijo natančno in močno, vratarju pa pustil kaj početi. To ni le gol, ampak tudi dokaz Juventusove moči, ki kaže Vlahovićevo spretnost in umirjenost napadalca.

Allegrijeva pametna taktična ureditev

Allegri je v tej igri izbral formacijo 352, s čimer je pokazal popolno zaupanje v skupno moč ekipe. Vlahovich in Yildiz sta sodelovala kot dvojni napadalec in tvorila neustavljivo ofenzivno kombinacijo. Cambiasso, Miretti, Locatelli, Rabiot in Kostić v sredini so tesno sodelovali, da bi zagotovili močno podporo sprednjemu polju. V obrambni liniji so solidno branili Rugani, Bremer in Danilo. Ta taktična postavitev je omogočila Juventusu, da je prevzel pobudo v igri in pokazala Allegrijevo odlično taktično vizijo.

Obramba Sassuola je razklana

Moč Juventusa ni le v njihovi ofenzivni ognjeni moči, ampak tudi v razdrobljenosti obrambe Sassuola. Med tekmo je bil Vlahović znova uspešen s prostega strela, s čimer je Juventus ne le povedel z 2:0, ampak je razkril tudi krhkost Sassuola v obrambi. Igralci Sassuola so bili videti izgubljeni, ko so se soočili z napadom Juventusa in niso mogli učinkovito zadržati nasprotnikove ofenzive.

Juventusov niz zmag

Juventus je dosegel 4 zaporedne zmage v Serie A in se tudi uspešno uvrstil med najboljše 4 v italijanskem pokalu. V letošnji sezoni niso vezani na evropsko vojno in se osredotočajo na domača tekmovanja. Ta niz zmag ne dokazuje le odličnega stanja ekipe, ampak Juventusu daje tudi samozavest pri osvojitvi dvojne krone. Allegrijeva ekipa je ostala neporažena 15 krogov, s čimer je postala najdaljša neporaženost v Serie A v tej sezoni.

Milanski Inter vodi le za 2 točki

Čeprav je zmagoviti niz Juventusa močan, je milanski Inter še vedno v vodstvu in mu trenutno manjka le 2 točki. Ekipi sta si nabrali zaostanek vsaj 7 točk in skoraj gotovo je, da bosta ligaško prvenstvo to sezono potekala med Inter Milanom in Juventusom. Vendar pa zaradi Juventusovega močnega zasledovanja še vedno vlada napetost v prvenstvu. Inter Milano se je v zadnjih nekaj tekmah izkazal dobro, a morajo biti nenehno pozorni, da preprečijo Juventusov protinapad.
Napetost v boju za naslov v Serie A ostaja nerešena

Kljub močni predstavi Juventusa ostaja napetost glede naslova Serie A nerešena. Na prvem mestu je milanski Inter, sledi mu Juventus, ostale ekipe pa so daleč zadaj. Naslov letošnje sezone še ni znan, zato je Serie A še bolj vpadljiva. Juventus pod vodstvom Allegrija je odločen v lovljenju zaostanka, medtem ko mora Inter Milano ves čas ostati stabilen, da si zagotovi zmago v prvenstvu.

Komentarji mnenj:

Na tej tekmi je bila igra Juventusa neverjetna, še posebej Vlahovićev svetovno znani gol, ki je pokazal odlično sposobnost ekipe tako v napadu kot v obrambi. Allegrijeva taktična zasnova je bila preverjena tudi s prakso, kar Juventusu omogoča, nogometni dresi za otroke da gre vse dlje na poti do naslova prvaka. Kljub temu je milanski Inter še vedno vodilna ekipa, njihove forme in predstave pa ne gre podcenjevati. Boj za naslov prvaka bo še bolj napet, navijači pa si zaslužijo, da pričakujemo bolj razburljive tekme.

Zaključek:

Navdušenje Serie A se je znova odrazilo v tej tekmi. Niz zmag Juventusa, vodstvo milanskega Interja in Allegrijeva čarobna taktika so naredili letošnjo sezono prvenstva Serie A še bolj zmedeno. Navijači bodo še naprej pozorni na to ostro konkurenco in se veselili, kdo bo zmagal na končnem prvenstvu.