Nogometni dresi online Zadnja tekma druge tretjine SŽNL ni postregla s presenečenjem. Ajdovke so se v prvem polčasu dobro upirale Ljubljani, ki je po odmoru prestavila v višjo prestavo. Pet zadetkov je k visoki zmagi dodala Mirjam Kastelec, ob golu Monike Kastelec pa sta trikrat zadeli Nika Pintarič in Zara Kramžar. Poraz Primork je omilila Senada Muratović.

ŽNK LJUBLJANA – PRIMORJE GAIA NATURELLE 12:1 (4:0)

Strelke: Nika Pintarič (16′, 36′, 69′), Mirjam Kastelec (21′, 46′, 64′, 77′, 86′), Monika Kastelec (39′), Zara Kramžar (60′, 62′, 66′); Senada Muratović (78′).
Ljubljana: Manca Kutnjak, Jana Intihar, Lucija Grad, Zara Kramžar (70′ Patrija Steklačič), Nina Šmid (52′ Zarja Sušnik), Anita Kovačič (74′ Urška Kepa), Nika Pintarič (74′ Naja Cunk), Zala Petrič (52′ Staša Čagran), Mirjam Kastelec, Ela Andlovic, Monika Kastelec. Trener: Urška Žganec.
Primorje: Monika Stjepanović, Gaja Bizjak, Senada Muratović, Marija Capuder, Julija Poplašen, Asja Al Nawas, Lia Bajec, Ksenija Marolt (57′ Dorina Kiralj), Carina Rumpler, Lara Ferjančič, Špela Pavlin. Trener: Andi Mamić.

Ajdovke so po porazu s Ptujčankami v prestolnico pripotovale s pošteno prevetreno zasedbo. V primerjavi s četrtkovo zasedbo v ekipi Andija Mamića ni bilo Jane Ličen, Sare Ušaj, Maje Gruntar in Gaie Delbelllo. V domačo enajsterico sta se po izpuščeni tekmi na Ptuju, kjer so Ljubljančanke slavile najvišjo zmago v zgodovini kluba, vrnili Manca Kutnjak in Nina Šmid, Urška Žganec pa je še vedno pogrešala Katjo Turk.

Tako kot minulo nedeljo na Štajerskem, so tudi v Šiški zabijale stare znanke. Tokrat je bila najučinkovitejša Mirjam Kastelec, trikrat sta bili uspešni Nika Pintarič in Zara Kramžar, zadetek je dodala še Monika Kastelec. Ajdovke so se sicer dobro upirale v prvem polčasu, ki se je končal z domačo prednostjo štirih zadetkov, popustile pa so v zadnji tretjini srečanja.

Prvi gol po četrt ure igre

Primorke so domače napade odbijale do 16. minute in poskusa Nike Pintarič. Pet minut kasneje je prednost podvojila Mirjam Kastelec, nato pa je sledilo nove četrt ure čakanja. V 36. minuti je še drugič udarila Nika Pintarič, tri minute kasneje je izid prvega polčasa postavila Monika Kastelec.

Ljubljančanke so udarno vstopile v drugi polčas. Mirjam Kastelec je potrebovala manj kot minuto igre, da je povišala vodstvo domačink. V 60. in 62. minuti je dvakrat udarila Zara Kramžar. Šestnajstletnica je že na Ptuju dokazala, da bo pomembna okrepitev ljubljanskega napada.

Črno obdobje Ajdovk je v 64. minuti kaznovala še Mirjam Kastelec, Zara Kramžar pa je po prvem golu potrebovala le šest minut, da je vknjižila “hat-trick”. V 69. minuti se ga je razveselila tudi Nika Pintarič, delo gostiteljic pa je z dvema goloma, skupno pa petimi, nogometni dresi Argentina dokončala Mirjam Kastelec. Vmes je častni zadetek Primorja dosegla Senada Muratović, ki je v polno merila že na četrtkovi tekmi s Ptujčankami.

Ljubljana bo drugo tretjino prvenstva zaključila na tretjem mestu SŽNL. Hčere burje so po ptujski zmagi na Gorenjskem zdrsnile na sedmo mesto.