Cristiano Ronaldo in Karim Benzema sta v saudijski nogometni ligi dosegla uspešne dosežke,nogometni dresi z lastnim imenom a njuni karierni poti so bili popolnoma drugačni. Leta 2023 je Ronaldo, ki je igral za Rijádovo zmagovalno ekipo in portugalsko reprezentanco, kazal močno igro, zadel 53 golov in bil proglašen za letnega svetovnega streleckega kralja. Na nogometnem igrišču je služil kot zgled neskončne profesionalnosti in vztrajnosti. Po drugi strani pa se Karim Benzema v tem obdobju počuti kot da preživlja dni v senci teh uspehov.

Vključen v ekipo Al-Ittihad iz Džede prejema letno plačo v višini enega sto milijonov dolarjev, v tej sezoni je v saudijski nogometni ligi debitiral že na 15 tekmah in zadel 9 golov, medtem ko je skupno v vseh tekmovanjih zaigral 20-krat in dosegel 12 zadetkov, kar kaže, da ima precej dober dosežek. Vendar pa njegov prispevek v stresnimi večjimi derbyjih ni bil tako impresiven, kot bi si nekateri želeli.
Ekipa Al-Ittihad iz Džede je v eni od tekem izgubila z rezultatom 2-5 proti ekipi Al-Nassr (Rijádski zmagovalci), medtem ko je nekdanji Real Madridov številka devet, Karim Benzema, povzročil kazenski strel za nasprotno stran. V decembrskem tekmovanju Klubskega svetovnega prvenstva leta prejšnjega leta pa je Al-Ittihad premagal s 1-3 proti domačemu klubu El-Zamalek (Kairska država), pri čemer se je Benzema mučil z zamudljivim izvajanjem ključnega kazenskega strelišča. Saudova medijska hiša Al-Riyadiya je opozorila, da je Benzema slabo obvladal svoje odnose z navijači in klubom, saudijski novinar pa je komentiral: “Izgleda, kot da je izgubil ljubezen do nogometa in željo po zmagovalnosti.”

Navijači niso bili zadovoljni z Benzemajevim nastopom, zaradi česar je ta tudi sam odstranil svoj račun na Instagramu, kar bi lahko bilo posledica kritik in napadov navijačev. V zadnjih dveh dneh je Benzema celo “izginil”, noben ne ve, kam se je podal. Med treningoma v četrtek in petek ni bil prisoten pri ekipnem vadbovem programu Al-Ittihad (Džedanske združenosti), kjer so ga igralci kluba niti ne opazili.

V sobotni tekmi proti ekipi Tai (opomba: zaradi vremenskih razmer ni bilo mogoče pravočasno pristati letala Džedanske združenosti, zato je ta tekma bila preložena) se Benzema ni udeležil potovanja s svojo ekipo. Njegova odsotnost ni bila le na dveh zaporednih treningih, temveč tudi izven mesta Džeda. Ko so novinarji vprašali glavnega trenerja Džedanske združenosti, Gerarda Galarda, za informacije o Benzemaju, je slednji odgovarjal nejasno in se izognil konkretnemu odzivu.

Navijači in mediji so zelo nezadovoljni z Benzemajevim “izginilom”: čeprav v klubu obstajajo probleme, to ni razlog za to, da bi se igralec le prebijal čas in ne izkazoval nobenega napora. Mnogi znani nogometaši, ki prihajajo iz evropskih lig v saudijsko ligo, doživljajo povišanje plačnih pogodb, obenem pa tudi padec intenzivnosti iger; zaradi tega mnogi od teh igralcev izgubijo svojo motivacijo in bojazničnost. Benzema in Firmino sta primeri takšnih igralcev.

Cristiano Ronaldo pa je edinstven primer – ne glede na to, ali je igral za Real Madrid ali Al-Nassr (Rijádski zmagovalci), ter ne glede na to, če se je udeleževal Lige prvakov ali saudijske nogometne lige, je bil vedno v polnem navalu in pri 39 letih še vedno ohranja izjemno formo. V primerjavi s svojim nekdanjim soigralecem C-Ronom, je Karim Benzema v popolnoma drugačnem položaju, ki ga lahko opredelimo kot stanje svobodnega poletanja. Dva bivša ključna igralca Reala Madrida, Cristiano Ronaldo in Karim Benzema, zdaj v saudijski nogometni ligi razkrivata zelo različne ravni predstave.

Cristiano Ronaldo je s svojimi odličnimi nastopi in profesionalnim pristopom do igranja prejel hvaležnost, Nogometni dresi Arsenal  medtem ko je Karim Benzema zaradi svojih izkazovanj na igrišču in odnosov z klubom ter navijači povzročil nezadovoljstvo. Ta dva zmagovalca Zlate žoge bosta v svoji karieri znana po različnih zgodbah, ki jih bo zgodovina zapametala.