Nogometnih dresov Real Madrid je želel, vendar mu ni uspelo ‘zaščititi’ Cristiana Ronalda v pogovorih o podpisu Garetha Bala leta 2013, je povedal nekdanji vodja nogometne administracije Tottenham Hotspur Darren Eales.

Ronaldo se je poleti 2009 pridružil Los Blancos iz Manchester Uniteda za takrat svetovni rekord v višini 85 milijonov funtov, s čimer je presegel 56 milijonov funtov, ki jih je klub prej v istem obdobju porabil za Milana Kako.

Rekord je veljal štiri leta, dokler se Bale v poletnem prestopnem roku 2013 ni pridružil Real Madridu za 85 milijonov funtov.

V intervjuju za TalkSPORT je Iles, ki je bil takrat del Tottenhamove pogajalske ekipe, razkril, da Real Madrid ni želel, da bi Bale stal več, kot so plačali za Ronalda.

To je zanimiva stvar. Imamo opravka z Real Madridom in ima Cristiana Ronalda. Hoteli so dobiti tako, da je bil Ronaldo še vedno najdražji igralec in so plačali več, zato so se veliko pogajali, kako bi to zavrteli na koncu, ker so ščitili Ronalda. « je rekel Iles.

»Toda na koncu nam je uspelo – na tej stopnji smo samo poskušali povečati posel, kar je bil takrat očitno svetovni rekord pri prestopu.

“Ko sem bil v Tottenhamu, smo vsi želeli obdržati Garetha, a na koncu dneva je želel iti naprej in imeti to priložnost in res mu ne moreš zameriti. On je odličen fant.”

Ronaldo in Bale sta ustanovila slavni ‘BBC’, preden se je portugalski zvezdnik leta 2018 pridružil Juventusu in se pridružil Karimu Benzemaju v napadalskem triu, ki je naslednjih pet let dominiral v Evropi. V tem času je štirikrat osvojil UEFA Ligo prvakov in en naslov v La Ligi. obdobje.

Bale bo ostal pri Real Madridu do leta 2022, preden se bo pridružil LAFC za zadnje poglavje svoje kariere, vendar se je vrnil v Tottenham Hotspur kot posojen igralec za 34 tekem v sezoni 2020/21. V svoji drugi uspešni sezoni je dosegel 16 golov .

Iles je leta 2014 zapustil Otroški Nogometni dresi Tottenham Hotspur in postal izvršni direktor ekipe Major League Soccer Atlanta United, to vlogo pa je od takrat opravljal pri Newcastle Unitedu.