otroški dres Barcelona z lastnim imenom Diamante naj bi bilo težko razbiti, a ne za Roberta De Zerbija, ki je navidezno opravil lahkotno delo proti Manchester Unitedu Ten Haga. V redu, no, besedne igre na stran, diamant tukaj je sklicevanje na Ten Hagovo novo podobo sredine igrišča s Casemiro-Scott McTominay-Bruno Fernandes in Christian Eriksen, vsi partnerji za Marcusom Rashfordom in novim podpisom Rasmusom Højlundom v postavitvi v obliki diamanta.

Skoraj se je zdelo, da bi United lahko vzpostavil nadzor nad potekom, preden so Galebi poskočili, ko je De Zerbi dohitel dejanje in taktično dobil prednost brez skoraj nobenega odgovora Ten Haga, ko se je tekma končala s 3-1 proti Brightonu.

Unitedove ideje o nabiranju v začetnih minutah igre so jih prisilile, da so uporabili Onano v načinu 3-1/3-2, da bi pritegnili Brightonov tisk. Toda to se je v veliki meri izkazalo za neuspešno, saj je Brighton šel mož na moža (slika 2). Zaradi tega so bili United prisiljeni poskusiti z alternativami, kot je spuščanje Eriksena z njegovega položaja 8 na levi strani na 6 (slika 3) ali dostop do Dalota med črtami (slika 4) z odrezanimi žogami, pri čemer je slednje dobra možnost, čeprav tvegajo, da bi priznali prehod glede na 2. kroglice.

Po mojem mnenju so Lutonove ideje za zbiranje in ustvarjanje priložnosti res dobre. Proti Brightonu in West Hamu, kot ponazarjajo zgornje slike, ima Edwardsova uporaba 4-h back backup-a v 4-1 ali 4-2, kjer je eden od krilnih branilcev (lahko Giles ali Doughty) na splošno nameščen visoko, lahko sčasoma izplača dividende . Oglejmo si to podrobneje: na sliki 2 je proti West Hamu Luton zgradil s 4-2, običajno imata Chonga in Nakambo kot podporno strukturo za Barkleyjevo prosto vlogo številka 10, medtem ko RCB Reece burke v posesti igra kot RB ko je Doughty potisnjen visoko. Spet na sliki 3 vidimo podobne koncepte, tokrat LCB Amari’i Bell igra kot LB, Ryan Giles je postavljen visoko. Najboljša prednost, ki jo to ustvari, je, da omogoča uporabo 3 proti 2 v končnem 3. out-wide (Na sliki 4 vidimo branilca Brightona, ki ga je zataknil št. 9 Morris, hiti, da brani Ryana Gilesa, ki ima dovolj prostora, da zadene prečko Adebayu , 2. napadalec v polju).

Najboljši primer je prikazan na sliki 5, Ryan Giles je bil previsok, da bi mu ga lahko sledili, in medtem ko se je Bell že vtaknil kot LCB in ne more zapustiti Welbecka neoznačenega, se je Giles prisiljen braniti v neposrednem 1 proti 1 proti Marchu in predati ogromno količina prostora zadaj, v katero bo, če pade Luton 8, to pustilo vrzeli na sredini in omogočilo centralni prodor, kar je še bolj tvegana grožnja. Boljša ponazoritev je v zgornjem posnetku, če ne bi bilo Welbeckove slabe odločitve v zadnjem 3. mestu, da ne bi izenačil z Joaom Pedrom, bi bil to zanesljiv gol za Brighton. Toda poglejte nazaj, zakaj je bil Welbeck v tem položaju, tudi če bi Giles zmagal v dvoboju, je preprost met v prostor, o katerem smo govorili, ki se pojavi za krilnim branilcem, dovolj za prodor v Lutonovo končno 3. mesto.

Idealno po mojem mnenju bi bila 4-4-2 veliko bolj učinkovita, čeprav bo za igro v zadnji liniji potreben profil, ki je bolj sposoben CB-FB, rekel bi, da je bil Reece Burke sposoben branilca v času svojega časa na Westu Ham ali Hull City je nekaj, za kar bi Rob Edwards pogledal nazaj. Nogometni dresi online Zaključek: Rob Edwards potrebuje čas, a si ga tudi ne more privoščiti preveč.