otroški dres Manchester United z lastnim imenom Harry Maguire je prevzel krivdo za pozni zmagovalec Fulhama na Old Traffordu in priznal, da bi moral narediti prekršek nad Adamo Traorejem pri pripravljanju zadetka Alexa Iwobija.

Manchester United je v soboto doživel grozljiv poraz z 2-1 proti Fulhamu v Premier ligi, zahvaljujoč zadetku nekdanjega igralca Arsenala Iwobija v 97. minuti. Poraz je prinesel konec niza pozitivnih rezultatov za rdeče hudiče, ki so zmagali na zadnjih petih tekmah v vseh tekmovanjih do konca tedna.

Maguire se je izkazal za enega od protagonistov tekme na Old Traffordu, saj se je v 35. minuti na kontroverzen način izognil rdečemu kartonu zaradi poznega izziva proti Saši Lukiču, nato pa je v 89. minuti z glavo izenačil izid.

Medtem ko se je branilec izognil rdečemu kartonu, je njegov rumeni nazadnje še vedno preganjal Man Utd. V pogovoru za MUTV po porazu je branilec priznal, da bi izločil Traoreja – ki je prepozno prebil zmagovalca Iwobija – če ne bi že imel kartona.

“Sam sem bil na rezervaciji, za nazaj, morda bi ga moral ustaviti, a potem zamudiš naslednji teden. To je zdaj enostavno reči,” je priznal Maguire.

“Lahko se ozremo nazaj in prepričan sem, da bomo to ocenili glede na področja, ki jih lahko izboljšamo, a na koncu v 90 minutah nismo naredili dovolj, da bi zmagali.”

Branilec si je vzel čas tudi za srečanje petega kroga FA pokala Otroški nogometni dresi Man Utd z Nottingham Forestom v sredo zvečer, pri čemer je to tekmo omenil kot priložnost, da se vrne po porazu po razočarajočem porazu v Premier League: “Zavedamo se, da bo težko tekma sredi tedna. V celoti smo osredotočeni na to. Moramo se vrniti.

“Potreben je velik odziv. To bo težka tekma, vendar moramo iti tja in prikazati predstavo, kot smo tam lani.”