otroški dres Mauricio Pochettino je proti Tottenham Hotspurju prestal več tesnih obračunov in na koncu odšel brez osvojenih trofej, zato Argentinca ne bo zanimal domači obračun Chelseaja z Newcastle Unitedom. Četrtfinale ligaškega pokala je bilo vzeto zlahka.

Pochettinova prva prioriteta je morda oživiti Chelseajevo prvoligaško bogastvo in vrniti klub v Ligo prvakov, vendar ga ni treba opominjati, da v angleškem nogometu še vedno nima odličij.

Chelsea je Ligaški pokal nazadnje osvojil leta 2015, ko je premagal Tottenham Hotspur Mauricia Pochettina. Pochettino je Spurse vodil tudi do naslova v Premier League, do finala Lige prvakov in do polfinala pokala FA dve leti zapored.

“Seveda želim osvojiti pokal v Angliji. Zdaj želim dvigniti pokal na tej tekmi, ker je to pomembno. ” Na vprašanje, ali bi se pokal Carabao spremenil v tej sezoni glede na to, da je Chelsea na sredini lestvice v Premier ligi, “je bolj pomembno,” je Pochettino dejal novinarjem.

“To veliko pomeni, ker želimo opraviti delo za naš klub. Dostavljati trofeje in, kar je najpomembneje, zmagovati. Težko je izmeriti, vendar je prednostna naloga. To je naša ideja, naš cilj in moramo se pripraviti na jutri, da se približamo do naslova. Moja želja je zmagati.”

Pochettinova prva sezona na Stamford Bridgeu je bila težka, saj je poskušal najti pravo formulo za izjemno drago ekipo, čeprav so zmagali na tekmi proti zadnjemu klubu Sheffield United konec tedna. Prepotrebna zmaga.

Medtem ko je Pochettino osvojil naslov prvaka francoske lige in Coupe de France v času, ko je bil pri PSG, je njegov življenjepis še vedno videti lahkoten, čeprav zaradi tega ne izgublja spanca.

“Moraš biti v pravem klubu v pravem trenutku z vsemi sestavinami za zmago,” je dejal. »Če želite biti elitni trener, vam ni treba zmagovati na prvenstvu in veliko elitnih trenerjev ni zmagovalo na prvenstvu ali jih bo osvojilo.

“Pomembno je analizirati vsak projekt in presoditi, ali lahko napreduješ ali opraviš delo, ki ga vsi pričakujejo. (Ligaški pokal) je pomemben za klub, ker bo povečal energijo in resnično verjamem v ta projekt.”

Nogometni dresi komplet Newcastle prav tako obupano želi priti do še enega finala ligaškega pokala, potem ko je v lanski sezoni izgubil proti Manchester Unitedu – s čimer se je odrekel prvi veliki trofeji po 55 letih.

“To je pomembna tekma tudi za Newcastle, vendar je bil to eden od naših ciljev od začetka sezone,” je dejal Pochettino. “Pomerimo se z zelo dobro ekipo in to bo težko.”