Otroški dresi Kevin De Bruyne Na papirju bi morale biti določene tri točke, a za Manchester United te dni ni nič dokončnega, razen možnosti, da bo pokazal nedosledno predstavo. Man United na Old Traffordu pozdravlja novo napredovano moštvo Luton Town, ki želi okrevati po porazu proti FC Copenhagnu na Danskem, katerega kampanja v ligi prvakov visi na nitki.

Za Erika ten Haga je ta sezona imela vse, in vse je bilo na slabši strani. Naj gre za poškodbe, sodniške odločitve, nesoglasja z igralci, taktične odločitve ali navsezadnje rezultate, nič ni bilo dovolj dobro.

Za Manchester United v tej sezoni se dve dobri stvari ne moreta zgoditi hkrati. Kadarkoli se igralec vrne po poškodbi, je tako, kot da bi ga morali poslati nazaj v sobo za fizioterapijo.

Jonny Evans je še povečal glavobol Erika ten Haga na tekmi sredi tedna, saj je moral oditi zaradi očitne poškodbe stegenske mišice, kar je dodatno zmanjšalo obrambne možnosti. Namesto njega je vstopil Raphael Varane, ki je imel nočno moro.

Trenutno sta Varane in Harry Maguire edina možnost za centralnega branilca Man Uniteda, razen če se Victor Lindelof pravočasno otrese bolezni za to tekmo.

Situacija z vratarji je urejena, saj je Andre Onana spet prišel v formo, vendar je sredina drugega področja, ki skrbi. Zdi se, da Sofyan Amrabat ne najde nobene forme, Mason Mount je bil dvomljivo potisnjen na klop, tudi Casemiro ni v formi, Christian Eriksen pa ne more biti nadzornik in uničevalec hkrati.

Napad je videti v boljši formi po tekmi sredi tedna, ko Rasmus Hojlund nadaljuje svoj vroč niz v Ligi prvakov. Pričakuje se nespremenjena napadalna četverica Hojlund, Marcus Rashford, Alejandro Garnacho in Bruno Fernandes.

Tudi Luton Town je imel nekaj težav s poškodbami, čeprav ne v tolikšni meri kot United. A spet njihova ekipa ni tako globoka, zato so imeli to sezono težave.

Amar’i Bell bi se lahko vrnil v akcijo po okrevanju po poškodbi stegna v edini okrepitvi Hatters za to igro. Na zadnji tekmi doma proti Liverpoolu so neverjetno dosegli neodločen izid, tako da je malo verjetno, da bo v tej postavi prišlo do veliko sprememb, če izvzamemo morebitne težave s poznimi poškodbami.

Zdelo se je, kot da je Luton Town končno našel formulo, ki bo konkurenčna v Premier ligi proti Liverpoolu. Sedeli so nazaj, dobro držali obliko in odleteli na pult, da bi dobili nekaj kakovostnih posnetkov namesto količine.

Zimbabvejec je bil to sezono stalno prisoten pri Lutonu, saj je odigral največ minut od vseh zunanjih igralcev v moštvu. On je lepilo, ki drži ekipo skupaj in opravlja dvojno nalogo, povezuje sredino z obrambo in napadom.

Kot defenzivni vezist opravlja vlogo uničevalca, redno izvaja napade in prestreza žoge, ker je bil Luton skoraj na vsaki tekmi pod hudim napadalnim pritiskom.

Je v 98. percentilu spopadov/90 s 3,42, kar kaže, kako zaposlen mora ostati sredi parka. To bo ključnega pomena proti Unitedu, še posebej, ker so bili Rdeči hudiči v tej sezoni nagnjeni k temu, nogometni dresi otroški da jih bodo preplavili na sredini.

Če bo Nakamba lahko prinesel svojo najboljšo borbenost na Old Trafford, United morda čaka nesramno prebujenje.