otroški dresi Real Madrid z lastnim imenom Končno je konec reprezentančnega premora. To pomeni, da se je klubski nogomet vrnil in da se Premier League vrača s pokom, saj je na ogled nekaj pikantnih tekem. West Ham United na primer igra proti Man Cityju v zanimivem nasprotju slogov, vendar mora biti ogled termina na 5. tekmo Brightonovo gostovanje na Old Traffordu, kjer se bo pomeril z Manchester Unitedom.

Brighton & Hove Albion ni več klub pod radarjem. Prihod Roberta de Zerbija jih je spremenil v ekipo, ki se spopada z elito. Prav tako postajajo strašljivo moštvo Manchester Uniteda, saj se njihove tekme vse pogosteje končajo proti galebom kljub vrzeli v porabi med obema ekipama.

V zadnjih šestih srečanjih med njima je Brighton trikrat zmagal in en remiziral. Erik ten Hag bo želel stvari popraviti, ko bodo gostili moške De Zerbija.

Seznam poškodb ni drastično razjasnil seznama poškodb Manchester Uniteda. Luke Shaw, Tyrell Malacia, Amad, Kobbie Mainoo in Raphael Varane ostajajo zunaj.

Obstaja izredno majhna možnost, da bi se Mason Mount pojavil s klopi, a glede na bližajočo se tekmo Bayerna Münchna je to malo verjetno. Rasmus Hojlund je po nekaj tekmah z Dansko med reprezentančnim premorom spet popolnoma pripravljen in bi moral tukaj prvič začeti za klub. Enako velja za Facunda Pellistrija in Sofyana Amrabata, ki bi lahko nadomestil Antonyja oziroma Christiana Eriksena.

Za Brighton ostaja Jakub Moder dolgotrajno odsoten zaradi težav s kolenom. De Zerbi še ni izdal konkretnih obvestil o statusu Julia Encisa, vendar tudi on ne bo šel na igrišče v tej tekmi. Preostala ekipa je pripravljena in pripravljena na igro.

Bo United pogoltnil svoj ponos in premagal Brighton z načrtom West Hama ali pa se bo pomeril in upal, da jih bo presegel? To je zgodba o tekmi.

David Moyes je pokazal, kako lahko De Zerbijev napadalni instinkt včasih postane naiven, kar vodi v harakiri. Igral je nad njihovim novinarjem, Michail Antonio je bil nadležen in s hitrimi krilnimi igralci, ki so bežali mimo njega, so kladiva raztrgala Brighton na koščke, medtem ko so le redko imeli žogo.

Jose Mourinho bi storil enako, to je zdaj preizkus pragmatične narave Erika ten Haga ali pomanjkanja.

Ten Hag je že prej pokazal, da se bo spremenil po meri opozicije. Lansko leto je ob nepozabni zmagi z 2:1 na Old Traffordu nepozabno prosil De Geo, naj premaga novinarje Liverpoola.

Čeprav je zaradi prisotnosti Andrea Onane (o njem bomo kmalu govorili) večja verjetnost, da Ten Hagu ne bo treba opustiti svojih priljubljenih igralnih principov, se lahko zaradi borbene narave Rasmusa Hojlunda kot napadalca in njegove postave West Hamova taktika izplača.

O Hojlundu se je že govorilo, a Brighton ima svojega čudežnega otroka v Evanu Fergusonu. 18-letni čudežni deček prihaja do najboljše predstave v svoji majhni karieri doslej. Hattrick proti Newcastlu ga je po nekaj odličnih predstavah lani resnično napovedal kot zvezdo svetovnega razreda v nastajanju.

Kot domnevni navijač Uniteda bo še bolj zagnan za uspeh in pustil pečat na Old Traffordu. Združuje moč in fizičnost z uporabnim tempom, da postane popoln paket.

Če k temu dodamo še njegov “vonj” po golu in elitno pričakovanje, bosta morala Lindelof in Martinez dati vse od sebe, da bi ga utišala. Morda bo naslednjo sezono igral v barvah Uniteda, Nakup nogometnih dresov če bo Erik ten Hag želel, a zaenkrat ga morajo utišati za 90, da bi imeli možnost doseči pozitiven rezultat in se izogniti razburjenju.