otroški nogometni dres Liverpool Liverpool je zamudil veliko priložnosti proti Arsenalu, Nunez, Gakpo in Luis Dias pa še vedno niso bili uspešni v napadu. Zvezdnika Carragher in Neville sta v podcastu Sky Sports dejala, da Liverpool še ni našel zamenjav za Maneja in Firmina.

Liverpool je na Anfieldu streljal 13-krat, v prvem polčasu pa je zadel le Salah, ofenzivna predstava Gakpa, Diasa in Nuneza na tej tekmi pa ni bila idealna. Čeprav je Gakpo to tekmo začel kot Kloppov redni center, ni dobil priložnosti za strel; Dias je dosegel le en gol v zadnjih 15 tekmah Premier lige; Nunez je dosegel gol v zadnjih 12. Ni dosegel niti enega zadetka. v igri. Tako ostaja samo Salah, ki bo nosil ofenzivni pritisk Liverpoola, a bo nastopil na afriškem pokalu narodov v začetku januarja in bo morda odsoten mesec dni.

Carragher je v podcastu dejal: “Če pogledamo prvo trojico Liverpoola, se mi nekaj ne zdi v redu. Gakpo je tukaj že skoraj 12 mesecev in doživel je nekaj prebliskov, a ne dovolj. Dias Zdelo se je, kot da obstaja psihološka senca po poškodba kolena v prejšnji sezoni.”

“Resnično menim, da mora Dias pokazati dobro predstavo v drugi polovici sezone, sicer bo Liverpool iskal zamenjavo za levega zunanjega igralca na poletni prestopni tržnici. Zdi se, kot da po odhodu Maneja in Firmina ti fantje niso več jih še nisem zamenjal v žaljivi kakovosti.”

“Vem, da je Darwin Nunez nastopil kot zamenjava in da mu ni šlo dobro v smislu doseganja zadetkov, toda Nunez je bil skoraj prva izbira. Prejšnji teden je igral proti West Hamu. Ustvaril je gol, ustvaril nekaj panike za nasprotnika in tudi če ni deloval dobro, je ljudem dal občutek, da lahko poda nasprotnika ali strelja, a vedno je lahko nekaj naredil.«

“Zdi se, kot da iščemo izgovore zanj, toda prava Liverpoolova trenutna situacija v napadu je: Salah je vaša prva izbira, Nunez je vaša druga izbira in kdo je še na voljo pri napadalcu?”

Neville, tudi strokovnjak za Sky Sports, je kombinacijo Diasa, Gacopa in Nuneza opisal kot “kaotično” in dejal, da Klopp ne ve, koga bi povezal s Salahom. Neville je dejal: “Klopp ni prepričan o izbiri sprednje trojice. Vedno jih prilagaja na različnih položajih. Ne veš, kdo bo igral ta teden in jih bo zamenjal zgodaj.”

“Klopp je imel odlično sprednjo trojico (Firmino, Salah in Mane) in delovali so kot po maslu ter vedno igrali kot partnerstvo. Zdaj se sooča s situacijo, ko je vsak teden neodločeno, ne vem, koga bom izbral.” “Njihova predstava je bila bolj kaotična, prejšnji trio je bil svetovnega razreda. Nunez, Gakpo in Dias so bili kaotični, Salah pa očitno ne, in mislim, da so trenutno v tem pomanjkljivosti Liverpoola.”

Carragher meni, da imajo topničarji to sezono boljše možnosti za zmago v Premier ligi kot Liverpool Jurgena Kloppa zaradi obrambne predstave nogometni dres za otroke in igre proti najboljšim ekipam.

“Mislim, da bi dal prednost Arsenalu pred Liverpoolom. Ko vidim ta dva osrednja branilca (Saliba in Gabriel) in Ricea na sredini, sta videti tako solidna.”

“Ko so prišli na Anfield, jim je bilo težko, a Liverpoolu res niso dali veliko priložnosti. Enako je bilo proti Aston Villi, čeprav niso imeli sreče, da so izgubili tisto tekmo.” “Liverpool in Aston Villa sta najboljši ekipi doma v tej sezoni in številke vam bodo to povedale. Čeprav je Arsenal na teh dveh tekmah osvojil le eno točko, me je njihova predstava prepričala še bolj impresivno.”