otroški nogometni dres Liverpool, Pep Lijnders, je potrdil, da bo Trent Alexander-Arnold “nekaj tednov” odsoten zaradi poškodbe kolena, ki jo je utrpel med nedeljsko zmago v FA pokalu proti Arsenalu.

Alexander-Arnold je bil v fantastični formi proti topničarjem, njegova nevarna podaja iz prostega strela je privedla do lastnega gola Jakuba Kiwiorja, s čimer je odprl rezultat za Rdeče na stadionu Emirates. Govorec pred srečanjem prve polfinalne tekme Carabao pokala proti Fulhamu v sredo, je Lijnders razkril, da je Alexander-Arnold doživel ponovno poškodbo med zmago.

“Na začetku ne najboljše novice, Trent si je preobremenil koleno med zadnjo tekmo,” je dejal Lijnders. “Ima torej majhen raztrgan lateralni ligament kolena in potreboval bo čas za okrevanje. Opravil je pregled in nekaj tednov bo odsoten, nato pa bomo videli. Dobil bo nekaj počitka in nato upajmo, da se lahko vrne na raven, kjer je bil. Ta fant je bil odločilen na vseh tekmah in je konstantno ustvarjal za nas od zadaj, ekipi pa je dal visoko raven prilagodljivosti. Zelo ga bomo pogrešali.”

Izguba Alexandra-Arnolda bo grenka izguba za ekipo Jürgena Kloppa, ki se je zanašala na njegovo sposobnost diktiranja igre tako na položaju bočnega branilca kot tudi v vlogi centralnega vezista v tej sezoni. V njegovi odsotnosti bi lahko mlademu Conorju Bradleyju ponudili več priložnosti, saj je navdušil med prihodom na igrišče v drugem polčasu konec tedna.

V boljših novicah za navijače Liverpoola je Lijnders tudi razkril, da bo Virgil van Dijk nazaj v ekipi v sredo, potem ko ga je bolezen zadržala iz tekme FA pokala. “Virgil se vrača,” Poceni nogometni dresi trener. “Včeraj je naredil nekaj tekov na igrišču, spet je izgledal dobro. Tako da bo nazaj v ekipi, dobro se je okreval. Res mu je pomagalo, da ni potoval v London.”