Otroški nogometni dresi Menedžer Tottenham Hotspur Angie Postecoglou je pohvalil vpliv, ki ga je imel Mauricio Pochettino v svojem petinpolletnem mandatu v klubu, preden se je prvič vrnil v klub kot tekmec.

Pochettino se je k Tottenham Hotspurju pridružil iz Southamptona poleti 2014 in na čelu prebil več kot pet let. Čeprav ni končal klubske suše s trofejami, je Argentinec štirikrat končal med prvimi štirimi Premier League, od tega tri med prvimi tremi, in enkrat s klubom – v sezoni 2016/17 s 86 točkami. dramatičen prvi finale lige prvakov leta 2019.

Po slabem začetku sezone 2019/20 je Tottenham odpustil Pochettina in ga zamenjal Jose Mourinho. V naslednjih treh letih in pol so Spurs skakali od ene kratkoročne rešitve do druge v iskanju takojšnjega uspeha, toda ne glede na vse so vedno znova ugotavljali, da jim ne uspe.

Nezadovoljni navijači Tottenham Hotspura so ob koncu prejšnje sezone na domačih tekmah vzklikali slogane v podporo Pochettinu. Razumelo se je, da je odprt za vrnitev v klub, vendar Spurs nikoli niso vzpostavili uradnega stika o takšni združitvi, zato se je namesto tega odločil, da se pridruži Chelseaju.

Postkoglu je bil junija imenovan za trenerja Spurs in se je izkazal za najbolj priljubljenega trenerja v obdobju po Pochettinu pri Spursih, ki so po desetih tekmah te sezone na vrhu Premier lige.

Pochettino se bo prvič vrnil na stadion Tottenham Hotspur na svoji turneji po Londonu pri Chelseaju – pomagal je oblikovati majhne podrobnosti stadiona, navijači pa so razdeljeni glede sprejema, ki bi ga moral dobiti.

Na tiskovni konferenci pred tekmo je Postkoglu vztrajal, da je treba Pochettina pohvaliti za delo, ki ga je opravil pri Spursih, čeprav mu težko bodo pogrnili rdečo preprogo.

“Nobenega dvoma ni, da je imel neverjeten vpliv na ta nogometni klub. Naš končni cilj in ambicija kot vloga za vse nas je, da vplivamo ne glede na to, skozi katera vrata gremo.

“Imel je nesporen vpliv na ta nogometni klub, čas, ki ga je preživel tukaj – klub je skoraj popeljal do končnega vrha Lige prvakov, blizu Premier lige. Tako da o njegovi službi ni nobenega dvoma.”

“Vsi, s katerimi sem govoril tukaj, in še vedno obstajajo ljudje, ki so delali z njim, ne morejo govoriti dovolj visoko o njem kot osebi, kot trenerju. Dvomim, da ima kdo v tem Nogometni dresi kompleti za otroke kaj drugega kot spoštovanje do Mauricia Kaj drugega – privrženci ali s tem povezani ljudje.

“To ne pomeni, da bo v ponedeljek zvečer dobil častno stražo, ker želimo zmagati. Mislim, da tega ne pričakuje! Toda njegov mandat in vpliv tukaj sta nesporna in bosta prestala preizkus časa. Kadarkoli Ljudje pomislite na Mauricia in njegov čas, ko je bil trener Spurs, s spoštovanjem in naklonjenostjo.”