otroški nogometni dresi Everton gosti Arsenal, medtem ko se nogometna premier liga vrača v akcijo po reprezentančnem premoru, ko se bosta pomerila na Goodison Parku v nenavadnem srečanju. Arsenal bo upal, da bo niz neporaženosti v Premier ligi nadaljeval na 5 tekem.

Topničarji niso zmagali na svojih zadnjih petih gostovanjih pri Goodison Parku, izgubili so štiri, njihovi upi na naslov Premier League pa so prav tako doživeli velik udarec v prejšnji sezoni, ko so izgubili z 1-0 v prvi tekmi Seana Dycheja kot trenerja Toffees.

Tokrat bi lahko bile stvari drugačne, saj bo Arsenal poskušal končati svoje slabe rezultate na Goodison Parku, ko se bo pomeril s težavnim Evertonom.

Jurrien Timber in Mohamed Elneny sta še vedno odsotna, saj okrevata po poškodbah. Thomas Partey, ki se ukvarja s poškodbo dimelj, prav tako ne bo na voljo še nekaj tednov, zaradi česar ekipa Mikela Artete nima možnosti.

Osrednji branilec Gabriel Magalhaes, ki je bil središče špekulacij o prestopih v zadnjih nekaj tednih pred iztekom roka, je odigral vseh 90 minut za Brazilijo proti Peruju, potem ko je utrpel strah zaradi poškodbe na prvi tekmi svoje države med premorom proti Boliviji. Končal je na napačnem koncu grozljivega napada, ki ga je močno zadel v prsi, ko je poskušal osvojiti žogo.

Po pozni zamenjavi so ga opazili z obkladkom z ledom na stegnu, kar je med oboževalci sprožilo skrbi glede poškodbe. Le nekaj dni pozneje je znova sodeloval z Marquinhosom na tekmi proti Peruju, v kateri je Gabriel ohranil prazen gol, potem ko je odigral celotno tekmo.

Thomas Partey je še naprej odsoten poškodovan, saj njegova nedoslednost glede razpoložljivosti še naprej frustrira navijače Arsenala, zlasti glede na to, da se Liga prvakov začne sredi tedna po tekmah tega tedna PL.

Seamus Coleman se je vrnil na lahke treninge na travi, kapetan Evertona pa je upal, da se bo naslednji teden vrnil v akcijo. Dele Alli nadaljuje z okrevanjem po poškodbi kolka. Dominic Calvert Lewin naj bi igral proti Arsenalu, potem ko je izpustil prejšnji dve tekmi zaradi poškodbe obraza.

Razumevanje zanašanja Seana Dycheja in Evertona na fizično sredino in žogice v krogu za začetnim pritiskom – Arsenalov Kai Havertz je lahko kritičen pri ne le osvajanju prvih žog, temveč tudi pri izkoriščanju sekund, ker v teh igrah: »Ko izgubim dvoboj, razburjen sem.”

Novi član Evertona, Beto, za katerega je znano, da je precej fizičen in gibljiv, se lahko znajde v igri za gostitelje in sodeč po igrah, ki jih je odigral v modrem – vidite ga, kako dobro drži igro, s tekači okoli njega izkorišča prostor v zadaj. To bi bilo pričakovati v igri, kjer bodo topničarji verjetno imeli večino žoge. Saliba bo najbolj optimalno zadolžena, da to zadrži.

Odkar je Arsenal poleti podpisal Ricea, ni bil nič manj kot izjemen za Topničarje. Njegova prisotnost v osrčju sredine je točno to, kar si je Arsenal želel. V zadnjem času je v dobri formi tako za klub kot za državo. Prehod Rice na vlogo CDM je bila ključna razlika prejšnji teden. Pokrival je večja področja in preprečil Unitedu napredovanje na igrišču. Dosegel odločilni debitantski gol za zmago proti Unitedu!

Fabio je že izenačil svoje podaje iz prejšnje sezone (2) v samo dveh nastopih s klopi v tej sezoni. Igral je ključno vlogo na tekmi Fulhama in na koncu asistiral Jesusu za tretji gol proti Unitedu.

Ali je čas, da ga začnemo proti Evertonu? Po moje ne! Glede na dejstvo, Poceni Nogometni Dresi da je Everton zelo fizično moštvo z dvema pošastima na sredini, to ne bi bila prijateljska tekma Vieire, če bi se začela, toda s klopi bi gotovo lahko kaj ponudil. Držati se Havertza bo bolj smiselno, če upoštevamo tudi njegove obrambne prispevke.