Nogometni dresi za otroke Phil Foden opozarja, da je Manchester City ogrožen, da letos ne osvoji nobenega dodatnega lovorike, razen če Kevin De Bruyne ni v formi in ne prikaže svojega najboljšega v drugi polovici sezone.

De Bruyne je že po 23 minutah izpustil prvo tekmo sezone v Premier ligi avgusta, nato pa je konec tedna odigral svojo prvo tekmo po petih mesecih, ko je moštvo Pepa Guardiole začelo svojo obrambo FA pokala z zmago 5:0 proti Huddersfield Townu. Med De Bruynejevo dolgo odsotnostjo se je City – že s Superpokalom UEFA v vitrini za to sezono – boril po svojih običajnih standardih v boju za naslov v Premier ligi. V nekem obdobju novembra in decembra so na šestih tekmah osvojili le sedem točk.

Zato Foden tako vztraja, da je Belgijec ključnega pomena za prihajajoče mesece.

“Vsi smo bili navdušeni, da je spet z nami,” je pojasnil Foden preko Nakup nogometnih dresov. “Če želimo kaj zmagati, ga potrebujemo v top formi. On je eden najboljših igralcev na svetu, nihče ne more narediti tega, kar on zmore. “Stadion je eksplodiral od navdušenja, ko je stopil na igrišče [proti Huddersfieldu], kar kaže, kako velik in pomemben je za nas. Imeti ga nazaj na igrišču nam daje dvig. Vesel sem zanj, da se je vrnil, in upam, da ostane brez poškodb, ker ga potrebujemo.”

De Bruyne je med kampanjo, ko je City osvojil trojno krono, odigral 49 tekem, največ od sezone 2017/18, ko je nastopil 52-krat v letu ‘Stoletnic’.

City ne išče le zadržanja Lige prvakov in postati prvi angleški klub, ki bi bil zaporedoma kronan za najboljšega v Evropi, odkar je to uspelo Nottingham Forestu leta 1979 in 1980. Prav tako si prizadevajo za zgodovino angleškega nogometa. Nobena ekipa ni nikoli osvojila štirih naslovov zapored v ligi, City pa poskuša preseči velike ekipe Huddersfielda, Arsenala, Liverpoola in Manchester Uniteda, ki so v 135 letih angleške lige osvojile tri zaporedne naslove.