otroški nogometni dres Real Madrid Manchester United je to sezono udaril v dno, slab rezultat pa je sprožil notranji kaos, dva igralca Real Madrida, Varane in Casemiro, sta javno izrazila nezadovoljstvo nad trenerjem Ten Hagom. Varane je prvotno upal, da bo pri Manchester Unitedu dosegel nov vrhunec svoje kariere, a je nepričakovano izgubil začetni položaj, zaradi česar je večkrat izrazil nerazumevanje Ten Hagovih dogovorov na klopi. Ten Hag je trdil, da ima ekipa preveč poškodb, in za slab rezultat pripisal pomanjkanje globine v postavi. Kriza zaradi odpustitve Ten Haga se je hitro stopnjevala in navijači so začeli dvomiti o njegovi nadaljnji prisotnosti.

Varane je bil razočaran nad svojimi obeti pri Manchester Unitedu in se je ob koncu sezone odločil poiskati nove priložnosti za razvoj. Manchester United je še sporočil, da z Varanom ne bo podaljšal pogodbe, kar pomeni tudi, da se poleti izteče supercentralni branilec, ki je prispeval k trem zaporednim naslovom Real Madrida v Ligi prvakov. V tej situaciji je Varane izbral novo pot. V zimskem oknu se bo pridružil ekipi savdske lige, ekipa, ki jo je izbral, pa je Riyadh Victory, ki jo vodi njegov veliki brat Cristiano Ronaldo.

Varane je poln zaupanja v svojo odločitev, da se pridruži Riyadh Victory. Ve, da lahko ta savdska velikanska ekipa zagotovi velikodušne plače. Čeprav obrambo Real Madrida pestijo pogoste poškodbe, se tudi Varane zaveda, da bo ob vrnitvi v Real Madrid težko dobiti stabilno igralno priložnost. Poleg tega je bil predsednik Real Madrida Florentino vedno znan kot strog, njegov način vodenja pa lahko kadar koli izloči igralce iz ekipe. Zato je Varanova odločitev racionalna in modra, saj se je odločil za višjo plačo in stabilne priložnosti za igranje v savdski ligi.

Forma Manchester Uniteda v tej sezoni je precej počasna, v Premier ligi so znova izgubili z 1:2 proti Nottingham Forestu, kar je ekipo spravilo v še večje težave. Kontroverzno je bilo tudi trenerstvo Ten Haga, ki je znova izkoristil težavo s poškodbo za obrambo, saj je menil, da zaradi prevelikega števila poškodb v novi sezoni ne more sestaviti razumne začetne enajsterice. Vendar navijači niso sprejeli razlage Ten Haga, saj so menili, da je prejel zadosten proračun za nadgradnjo ekipe v poletnem oknu, vendar je bil rezultat slab rezultat, vendar je krivdo za pomanjkanje globine pripisal postavitvi. Navijači se na splošno pritožujejo: “Očitno je, da Ten Hag ne bo odšel. Če ga ekipa ne bo odpustila, bo še naprej ostal. ” Čeprav je vodstvo Manchester Uniteda razmišljalo o vprašanju pogodbene odškodnine, navijači niso zadovoljni z Ten Hag nadaljuje s trenerstvom. Kar nekaj kritik.

Manchester United v drugi polovici sezone ne bo imel evropskega tekmovanja, število tekem pa bo zmanjšano, kar lahko vpliva na rotacijo centralnih branilcev. Glede Varanovega odhoda, čeprav sam ni naklonjen prestopu med sezono, je Ten Hag v intervjuju dejal: “Naša predstava je pravzaprav zelo dobra in upam, da se bodo igralci lahko vrnili v igro v novem letu. Okrepiti moramo naše postava, toda s toliko poškodbami ni znano, ali lahko zdržimo. Nobena ekipa ne more odigrati dobre tekme s toliko poškodbami. Moramo biti še boljši, imamo veliko globino na seznamu, vendar smo se spopadli z veliko poškodbami.”

Vendar tokratna zamera Ten Haga ni spremenila kritike navijačev na njegov račun. Navijači Manchester Uniteda so povedali: “Ten Hag je odločen, da ne bo odšel. Če ga ekipa ne bo odpustila, se bo še naprej družil. ” Kljub visoki likvidirani odškodnini bo moral Manchester United morda ponovno razmisliti, ali naj nadaljuje s Ten Hagom Haha sodelovanje.

Glede vprašanja Varanovega obstanka je Manchester United izrazil odprtost in Varanu bo pogodba potekla poleti 2024, eno leto manj, kot je bilo prej navedeno. To tudi pomeni, da bi lahko Manchester United poleti izpustil Varana, s čimer bi ekipi zagotovili priložnost za uvedbo novega centralnega branilca.

Poleg tega je v zvezi z zanimanjem Barcelone za Varana španski nogometni novinar Adrian Sanchez razkril, da je Barcelona naklonjena Varanovim driblingom in strelskim sposobnostim ter razmišlja o njegovi uvedbi naslednje leto. Vendar pa je govorica sprožila odpor med navijači, saj so navijaške skupine grozile, da bodo umaknile svojo podporo klubu, če bo Barca uresničila odločitev. Navijači so rekli: “Če to storimo, kakšne so vrednote kluba?” Barcelona se bo morda soočila s pritiskom nezadovoljnih navijačev in bo morala skrbno pretehtati, ali naj uvede Varanea.

La Liga je trenutno v zimskem premoru. Zvezdnik Manchester Uniteda Greenwood se je vrnil v Manchester, medtem ko se je Varane odločil, nogometni dresi z imenom da se pridruži Riyadh Victoryju in ponovno združi moči s Cristianom Ronaldom. Kljub Greenwoodovim dosežkom pri Manchester Unitedu mu je srečno življenje v Madridu morda dalo nove misli o prihodnosti. Manchester United je v 17. krogu Premier lige premagal Veronico s 3:2. To je morda kanček upanja, a ekipa se mora soočiti še z več izzivi. Navijači bodo počakali in videli prihodnost Ten Haga in Varana.