otroški nogometni dresi Liverpool je to sezono začel z velikim udarcem, trenutno je uvrščen med najboljše 4 v Premier League in z 2 zmagama v skupinskem delu Lige Europa bodo Redsi poskušali izbrisati bedo prejšnje sezone in utrditi mesto v Champions. Liga v tej sezoni z nekaj srebrnimi nagradami na poti.

Ekipa Liverpoola je v letošnji sezoni močno drugačna od prejšnje sezone z velikimi spremembami na sredini, a eden od igralcev, ki je kljub govoricam še vedno v klubu, je španski maestro Thiago. Zvezni igralec, ki je v več kot 3 sezonah odigral 97 nastopov za Redse, še ni nastopil v tej sezoni. Thiago je izpolnil pričakovanja tako navijačev kot trenerja, ko je bil na igrišču, vendar so njegove poškodbe zagotovo iztirile njegovo kariero v Liverpoolu.

Pred kratkim je Jurgen Klopp napovedal nov spodrsljaj, ki ga je utrpel Španec, zaradi katerega bo odsoten še nekaj časa. Ker ima Klopp v svojih vrstah igralce, kot so Szoboszlai, Mac Allister in Gravenberch, do zdaj v tej sezoni ni pogrešal Thiaga, vendar je tretji največji zaslužkar v klubu takoj za Mohammedom Salahom in Virgilom Van Dijkom, njegove storitve pa postajajo omejene. z vsako naslednjo sezono ga lahko Liverpool razbremeni, preden se njegova pogodba izteče in odide brezplačno.

Potencialni prestop v zimskem prestopnem roku je na vidiku. Njegov nekdanji klub Barcelona ga lahko dobi poceni glede na svoje finančne pogoje, toda drugi klubi La Lige, kot sta Sevilla in Real Sociedad, se lahko prav tako pridružijo tekmi za podpis Španca, saj se oba kluba redno kvalificirata za Evropo. Za Thiaga je vladalo veliko zanimanje savdskih klubov, a Klopp ni želel izpustiti še enega visokega igralca v tistem času, ko je bilo treba vse prestope še končati.

Ker se Thiagova pogodba izteče naslednjo sezono in trenutno ni pogovorov o podaljšanju, bi se Liverpool morda strinjal s prodajo 32-letnika za ceno 15 milijonov evrov. Italijanska kluba Inter Milano in Napoli sta prav tako na radarju, da bi zagotovila podpis Španca.

Odpustitev Thiaga bi sprostila ogromne plače, ki bi Rdečim omogočile, da podpišejo pogodbo s svojimi potencialnimi tarčami, kot sta Inacio in Andrade iz Brazilije, in celo Krephen Thuram, da povečajo svoje možnosti na sredini.

Bilo je tudi več govoric s turške strani, vendar se zdi malo verjetno, da bi igralec odšel tja, saj je igralec še vedno elita in lahko igra na najvišjih ravneh, čeprav so bile poškodbe v njegovi karieri v Liverpoolu velika ovira. Klopp se lahko obrne in bi lahko uporabil Thiaga, ko se vrne po poškodbi, saj Nemec ne zaupa, da bosta Endo in Bajčetić začela v Premier ligi.

Igranje s Thiagom bi tudi Macu Allisterju omogočilo, da igra v ospredju na njegovem dejanskem položaju. Možna je tudi dobra vožnja Thiaga, preden za vedno odide v Liverpool, vendar so možnosti majhne zaradi njegovih skrbi glede poškodb.

Liverpool se bo moral prej ali slej posloviti od Thiaga, toda če bo prišlo do januarskega prestopa, bi to koristilo obema stranema, saj bo Thiago dobil nov začetek, Otroški Real Madrid dresi z lastnim imenom Liverpool pa bo dobil tudi denar za podpis novih igralcev, da okrepi ekipo in si prizadeva za morebitne potenciale. naslovi.